Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Türkiye’nin 37 iline dağılmış 88 Etkinlik Noktasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutluyor.  

 

TEGV, çeşitli etkinliklerin yanı sıra geçmiş yıllardan farklı olarak bu özel günde başlayacağı ulusal kampanya ile 50 bin çocuğun eğitimine destek sağlamayı hedefliyor.  23 Nisan’da başlayacak “BİR SMS DE SİZDEN OLSUN” kampanyası çerçevesinde toplanacak bağışlarla, 18 yıldır 1,8 milyon çocuğun gelişimine yardımcı olan TEGV, on binlerce çocuğumuzun daha  bilgisayarla, resimle, basketbolla tanışmasına imkan sağlayacak.

 

TEGV, bu yıl 23 Nisan vesilesiyle eğitime gönül vermiş tüm destekçileri  EGITIM yazıp 3353’e göndererek çocuklarımızın eğitimine 10 TL katkıda bulunmaya davet ediyor.

 

Nevşehir Hanıfe-Tevfik Aktekin Öğrenim Birimi yaklaşık 180 çocuk ve velinin katılımı ile 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramını coşku ile kutladı.

Kutlamada Nevşehir Üniversitesi Sanat Kulübü öğrencileri ‘Kendini Mıknatıs Sanan’ adlı çocuk oyununu sergilediler .Ebru Çalışmaları ,oyun hamuru ile heykel etkinlikleri ,yüz boyama yaptılar .Programın sonunda ise sevilen müzikler eşliğinde gönüllerince dans ettiler.

 

 

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında: 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 37 ilde 10 Eğitim Parkı, 52 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) ve 2 İl Temsilciliği ile çocuklarımıza eğitim desteği hizmeti sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana 1,8 milyon çocuğumuza verdiği eğitim desteğini on binlerce gönüllüsü ile gerçekleştiriyor. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesini imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.