Nevşehir Merkez PTT şubesinde yaşanan dolandırıcılk olayında bir vatandaşımız kendisini telefonla polis olarak tanıtan dolandırıcının hasabına öğle saatlerinde para yatırmaya çalışıken, mağdur şahsın imdadına bu kez PTT güvenlik görevlisi yetişti.

Dolandırıcıların hesaplarına PTT şubesinden para yatırmasını istedikleri vatandaş güvenlik görevlisinin fark etmesi sonucu son anda engellendi. 

PTT güvenlik görevlisi durumu öğrenince emniyet ekiplerine haber verdi.  Nevşehir Ptt şubesinde de dolandırıcıyla telefonla  konuşan mağdur vatandaş veryansın etti. Olayın Açığa çıkmasının ardından dolandırıldığını anlayan mağdur vatandaşımız adeta yıkıldı. Durumu fark edip son anda parasını kurtaran güvenlik görevlisi olay anını anlattı. Daha sonra olay yerine gelen ekipler mağdur vatandaşı ifadesi için emniyete götürüldü.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü 'dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olalım” dedi
Vatandaşlarımızın dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamaları, mağdur olmamaları için dikkatli ve duyarlı olmaları, şüpheli durumla karşılaşmaları halinde 155 Polis İmdat hattını aramaları ya da en yakın adli mercilere başvurmaları gerekmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.