Telefon Dolandırıcıları Nevşehir'e kötü Dadandılar... Bugünde Nevşehir de bir çok vatandaşlarımızı sözde savcıyım-komiserim diyerek cep telefonuyla arayan dolandırıcılara aman dikkat bunlara sakın fırsat vermeyin.Çevrenizdekileri uyarın... İşte FİB Haber.Com a yapılan bu konuda taze bir olayı sizlerle paylaşıyoruz...


Yeni dolandırıcılık yöntemine dikkat!

 Sözde "komiserim" veya "savcıyım" diyerek aranan var mı? Aman Dikkat ! FİB Haber.Com haber merkezi olarak Bugünde yine Nevşehir'den çok sayıda telefonla dolandırıcılık ihbarları alıyoruz.

İşte size bugün cep telefonuyla aranarak yapılan dolandırıcılık olayından kısa not ;

05312532317 nolu telefondan arayarak dolandırıcılık yapmak için kendisini -Ben Başkomser Yavuz diye tanıtıyor... Nevşehir'in en çok takip edilen www.fibhaber.com dan vatandaşlarımızıuyarabilirseniz çok iyi olur...

05312532317 nolu telefondan arayıp telefon hattınızla bir numara veriyor ve 48 dk görüşme yapılmış deniyor sonra banka numarası falan istendi vermedik emniyete buyrun gelin diyor ve kapatıyor tekrar aranıncada kimin aradığını bilmeyen bir şahıs..
Derinkuyu da şu anda 3 esnaftan bu konuya ilişkin şikayet vardı... Emniyette karşılaştık ...


Genelde Nevşehir de aranarak dolandırılanların ortak senaryosu şöyle;

Nevşehir de bir şahıs kendisini başkomiser Y. diye tanıtarak bir vatandaşı dolandırdı.

Nevşehir de ikamet eden S.T' nin cep telefonunu arayan bir kişi, kendisini başkomiser Y. diye tanıttı. S.T'ye telefonunun internetten kullanılarak Bulgaristan ile yüklü görüşmeler yapıldığını, ayrıca aynı hattından bir Albayın tehdit edildiğini söyledi. Dolandırıcı bu görüşmeleri yapan kişinin yakalanabilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyleyerek S.T.den kredi kartlarından herhangi bir harcama yapılıp yapılmadığını öğrenmek için kredi kartlarının numaralarını ve şifrelerini ve toplam 150 adet 250'lik kontür istedi. S.T. dolandırıcı şahsa 4 adet kredi kartı numarasını ve şifresini ve 150 adet de 250 lik kontür alıp gönderdi. Daha sonra olaydan şüphelenen S.T. bankaların müşteri hizmetlerini aradığında kredi kartından harcama yapıldını öğrendi. S.T. şahıstan şikayetçi olduğunu belirtirken olayla ilgili tahkikata başlanıldığını öğrenildi.