Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavların ikinci oturumu, yarın yapılacak.
Vali Ceylan’dan sınava girecek öğrencilere başarı dileği.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.

26–27 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılacak olan sınavlar için tüm tedbirler alınmıştır. Bu sınav çocuklarımızın geleceği için önemli bir aşamadır. Bu nedenle onlara en iyi sınav ortamını sağlamak ve sınav kaygılarını mümkün olduğunca azaltmak amacıyla ilgili kurumlarımızla birlikte, il genelinde gereken tüm tedbirleri aldık. 

26-27 Kasım tarihlerinde ülke genelinde yapılacak olan TEOG sınavları, 09.00 ile 12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek ve her ders için 40 dakika süre verilecektir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için  büyük bir önem taşıyan TEOG sınavının ilimizde her zaman olduğu gibi, huzur ve sükûn içerisinde tamamlanacağına ve öğrencilerimizin bu sınavı en güzel şekilde başaracaklarına olan inancımızı tekrar vurgulayarak, başarılı bireyler olarak Milletimize, Ülkemize ve Bölgemize hizmet etmelerini arzu ettiğimiz çocuklarımızın, emeklerinin karşılığını almalarını temenni ediyor, eğitim hayatları için önemli bir aşama olan TEOG Sınavı’nda tüm öğrencilerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN

TEOG’un ilk gün oturumları tamamlandı


Ortak sınavların bugün yapılan birinci oturumunda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları yapıldı. Yarın yapılacak ikinci oturumunda ise fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. Her yazılıda 20 soru sorulacak.
      
Ortak sınavların yapılacağı her bir ders yazılısı Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de başladı ve aynı anda gerçekleştirildi. Sınav süresi her bir ders yazılısı için 40'ar dakika, ders yazılıları arası dinlenme süresi 30'ar dakika oldu. Yarın yapılan ikinci oturum tamamlandıktan sonra soru kitapçıkları isteyen öğrencilere verilecek. Alınmayan soru kitapçıkları milli eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilecek.

Sınavlara katılamayanlar için mazeret sınavları, 10-11 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçlarının haziran ayında açıklanması planlanıyor.
      
Öğrencilerin, 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam, ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

 8. sınıfların 26-27 Kasım'da daha güzel bir lise için ter dökecekleri Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı bugün başladı. Yarın ikinci oturum var.Yarınki TEOG'da bu hataları sakın yapmayın

TEOG birinci dönem sınavlarının ikinci oturumu yarın yapılacak. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmayacak.