Teravih namazı Her Ramazan ayının gelmesi ile Oruçtan bir gün önce başlayıp bir gün önce biten imama tabi cemaatle kılınan bir namazdır. Ramazan ayının oruç, sahur, iftar derken teravihte en güzel taraflarından biridir. Peygamber Efendimizin sünneti olan bir ibadettir. Teravih namazı kaç rekattır, evde kılınabilir mi? Teravih namazı nasıl kılınır? gibi akıllara takılan bir çok soru vardır. Bu soruların cevabını sizlerle paylaşacağız.

Teravih namazı cemmatle kılınması gerekn bir namazdır ve sünnettir. Cematle kılmak katı katı sevaptır. Tekte kılınabilir ancak cemaatle kılmak sünnettir. Ramazan ayına mahsus olan 20 rekatlık bir namazdır. Ramazan ayı 18 Haziran Perşembe günü başlıyor. İlk teravih ise 17 Haziran Çarşamba günü kılınmaya başlanacak. 

TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?

Teravih namazı 20 rekat olarak kılınır. Her rekatta 10 ayet okunursa 1 ayda hatim indirilmiş sevabı yazılır. Her 2 rekatta bir selam verileceği gibi 4 rekatta bir de selam verilerek kılınabilir. Teravih kılınırken imama uymak gerekir. Namaza geç kalan kişi önce yatsı namazını kılmalı sonra imama uyarak teravihe devam etmeli daha sonrada eksik rekatlarını tamamlamalıdır. Ramazan ayına mahsus olan teravih Ramazandan bir gün öne başlayıp Türkiye'nin dört bir yanında cemaat ile birlikte kılınır. Yüzlerce kişi camilerde bir araya gelir. Dualar okunur, iftarlar edilir, cemaatle vaazlar dinlenir. Ramazanın tadı tuzudur teravih birliktir, düzendir.

Teravih sünnet kılınmıştır. Tek kılınabilir anacak cemaatle kılmak sünnettir. Mesheplere göre rakatları değişir. Teravih namaz saati Türkiye'nin dört bir yanında ezan saatine göre değişiklik göstremektedir. İftar ve sahur saatleri gibi teravih saati de il il değişir.

ORUÇ TUTMAYAN KİŞİ TERAVİH NAMAZI KILABİLİR Mİ?

Oruç tutmayan kişide teravih namzı kılabilir. Çünkü teravih namazı Ramazan ayının sünneti olan bir ibadettir. Oruç la bağlantılı değildir. İsteyen herkes kılabilir. İnanarak ve temiz kalple teravih namazı kılanın tüm günahları dökülür. Büyük sevaplar kazanır.