Nevşehir Belediyesi tarafından ihale edilen sıcak su sondaj işi devam ediyor. Nevşehir Belediyesinin çalışmaları sonucu bulunan termal suyun Nevşehirin çehresini değiştireceğini ve ekonomisine çok önemli katkılarda bulunacağı ifade ediliyor.

Nevşehir'de Termal Su Sevinci

Nevşehir M.Akif Ersoy Mahallesi Yeni Toki Mevkii'nde jeotermal enerji araştırmaları kapsamında 625 metre derinlikte yaklaşık 45 derece sıcaklığında su bulunması sevinçle karşılandı.

Nevşehirli vatandaşlar FİB Haber Merkezine yaptıkları açıklamalarında büyük heyecan ve mutluluk yaşadıklarını ve bu suyun şehrimizin kaderini değiştirecek çok önemli bir gelişme olduğunu ifade ettiler.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 'Bu Termal su sayesinde insanlar iş sahibi olacak, yeni bir yatırım alanı doğacak ve Nevşehir'in kaderi değişecek' dedi.

"Nevşehir in kaderini termal su değiştirecek..."

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in Nevşehir'i kendi kimliğinin yanında yeni kimlikler kazandırmak amacıyla verdiği uğraşılardan biri olan Termal su kaynağı çıkarma işinde yüzler gülüyor. Geçtiğimiz senelerde deneme amaçlı sondajın yapıldığı Nevşehir M.Akif Ersoy Mahallesi Yeni Toki Mevkii'nde sıcak su bulgularına rastlanılmış ve bunun üzerine sondaj yapılma kararı alınmıştı.

Nevşehir Belediyesince yürütülen çalışmalar sonucunda geçtiğimiz hafta sonunda bu alanda termal su kaynağı bulgularına rastlanıldı.

Nevşehir'in bir termal turizm kenti olabilmesi için çalışmalara baştan sona destek olan Belediye Başkanı Hasan Ünver, alınan veriler karşısında bu alanda sondaj yapılmasına karar vererek çalışmalar için start verdi. Geçtiğimiz aylarda özel bir firma tarafından sondaj aletlerini bölgeye kurarak çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Hasan Ünver sondaj çalışmalarından son derece umutlu olduklarını zira alınan ilk bilimsel verilerin de bu umutlarını desteklediğini ifade etti.

NEVŞEHİR'İN NEYİ EKSİK?

Başkan Ünver, bu suyun yıllardır burada bulunduğunu ancak hiçbir çalışma yapılmadığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Nevşehir'in termal suya kavuşması demek, bu yörenin ihya olması demektir. Nevşehir neden bir Afyon bir Kütahya gibi termal şehir olmasın ki? İşte biz buradan yola çıkarak tıpkı Dünyanın en büyük Yeraltı şehrinde olduğu gibi bir yer altı zenginliğimizi daha şehrimize kazandırmaya çalışıyoruz. "dedi.

YENİ YATIRIMLAR GELECEK

Termal suyun çıkması halinde Nevşehir'in ihya olacağını öne süren Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Bu civardaki atıl vaziyette duran tüm araziler termal turizm merkezi olarak değer kazanacak. İnsanlar iş sahibi olacak, iş adamlarımız için yeni bir yatırım alanı doğacak. Bunun semeresini de tüm Nevşehir alacak. Nevşehir'in kaderini değiştireceğiz. Umutla suyun tam ölçümlerini bekliyoruz. İnşallah bilimsel verilerde çıkan sonuçlar bizim umutlarımıza da yansır ve Nevşehir hak ettiği yere gelir" dedi.

Sıcak su konusunda ilk müjdeyi Nevşehir Halkına Başkan Ünver şu cümlelerle vermişti: "Niyet hayr, akıbet hayr. Rabbime şükürler olsun. Sıcak sondajımızda su 625 metrede artezyenle fışkırdı. Artık bir şifa şehriyiz. Hayırlı olsun" 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in bulunan sıcak su ile ilgili tam bilimsel ölçüm sonuçlarının gelmesinin ardından düzenleyeceği basın toplantısı ile gelişmeleri Nevşehir kamu oyuyla paylaşması bekleniyor.