Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde aktif hale gelen şehir içi mobil kayıt sisteminde kurallara uymayan sürücülerin adreslerine ceza tutanağı gönderiliyor.

Kamuoyunda MOBESE olarak bilinen ve Ürgüp'te montajı tamamlanan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kapsamında çalışan kameraların 24 saat trafik denetimi yaptığı belirtilerek sürücülerin dikkatli olunması istendi.

Sürücülerin MOBESE kameralarını hesaba katarak hareket etmelerini isteyen yetkililer, sürücülerin adreslerine ceza tutanağı gönderildiğinde şaşırmamak için trafik işaretlerine, park ihlallerine azami dikkat etmeleri gerektiğini söylediler. Bazı durumlarda mobeselerdeki görüntüden ceza yazılmayacağını ifade eden yetkililer, ambulans, itfaiye, polis arabası gibi ''trafikte geçiş üstünlüğü'' bulunan araçların geçişinde yol vermek için kural ihlal edebileceklerini belirten yetkililer şunları söylediler:

''Hasta taşıyan bir ambulans örneğin yol almak için siren çalarak gelirken sürücüler şerit değiştirmekten ya da kırmızı ışık ihlalinden korkmasınlar. Çünkü görevlilerimiz bu görüntüleri izleyerek bu tür durumlardaki kural ihlallerini ayıklıyorlar. Onların yaptıkları ihlaller cezaya dönüşmüyor. Sürücüler trafiği tehlikeye sokmadan, geçiş üstünlüğüne haiz araçların sirenlerini duyduklarında ihlalde bulunsalar dahi yolu açsınlar, bu tür ihlalleri görevlilerimiz cezaya dönüştürmüyor.''

İlçemizde en fazla kural ihlali yapılan noktalardan biri olan, Avanos yolundaki petrolde bir çok uyarlı tabelası olmasına karşın ters istikametten gelerek kural ihlali yapıldığının ifade edildiği açıklamada hadosan kavşakta petrolden çıkarak ters istikamette gelen her aracın plakasına mobese kayıtları ile cezai işlem uygulandığı belirtildi.