NEVŞEHİR(MHA) Günümüz koşullarında can çekişen meslek dallarından biri de Terzilik sanatı. Terziler yaklaşan bayram öncesinde adeta bayram yapmayı bekliyor.

Son yıllarda hazır giyim ürünlerinin piyasada daha fazla rağbet görmesiyle birlikte pabuçları adeta dama atılan, çırak yetiştiremez hale gelen Terziler, artık bayramların yolunu gözler oldu.

Nevşehir Terziler, Manifaturacılar ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Habil Demirbilek, yaklaşan ramazan bayramı öncesinde Nevşehir’deki terzilerin iş potansiyelinin daha da artmasını beklediklerini dile getirdi.

Eskisi gibi Vatandaşların artık terzilere özel takım diktirme gibi tercihlerinin kalmadığını belirten Nevşehir Terziler, Manifaturacılar ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Habil Demirbilek, “Terzi esnafımız bayram öncesinde yüzünün gülmesini bekliyor. Eskiden olduğu gibi esnafımızın artık elbise dikme işi kalmadı. Ancak ufak tefek işlerle de olsa ramazan bayramı öncesinde iş potansiyelimizin artmasını bekliyoruz. Manifatura ve Konfeksiyoncu esnaflarımızın terzilerimize getirdiği işlerle birlikte bayram öncesinde yoğun günler geçirmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.