NEVŞEHİR(MHA) Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda onarımdan geçirilen Kapadokya Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ilimizdeki spor dallarının gelişmesinde, ilimizdeki Milli sporcu sayısının artırılmasına büyük katkı sağlıyor.

Ürgüp yolu üzerinde bulunan Kapadokya Sporcu Kamp Eğitim Merkezinin Nevşehir’e son yıllarda ulusal ve uluslar arası başarılar getiren atletizm, boks, taekwondo ve diğer spor dallarında faaliyet gösteren Sporcularımızın müsabakalara iyi bir hazırlık zemini elde etmesi için önemli bir unsur olduğunu söyleyen Nevşehir Atletizm Antrenörü Resul Köstekçi, ulusal ve uluslar arası müsabakaların yanında Kros ligi müsabakalarına Sporcuların en iyi şekilde hazırlanması için Kapadokya Sporcu Kamp Eğitim Merkezinin bulunmaz bir nimet olduğunu ifade etti.

Önümüzdeki günlerde katılacakları 10 Kasım Atatürk’ü anma müsabakalarına ve Kros ligi müsabakalarına atletizm sporcularının en iyi şekilde hazırlanmasının en büyük etkenlerinden birinin Kamp eğitim merkezinin ilimizde bulunması olduğunu söyleyen Köstekçi, “Nevşehir’de böyle bir tesisisin yer alması çok büyük bir nimet. Zira sporcuların müsabakalar öncesinde düzenli uyku, düzenli beslenme, düzenli antrenman yapabilmeleri müsabakalarda başarılı olmalarının en önemli unsuru. Bu imkanın sporcularımıza sağlanması başarıyı da beraberinde getiriyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün Ülkemizin bir çok ilinde olmayan böyle bir tesise sahip olması ve bu imkanların atletizm Sporu dahil tüm spor dallarına tanınıyor olması büyük bir şans” diye konuştu.