TGRT Belgesel Kanalında yayınlanan ve ilgiyle izlenen programlardan biri olan ‘Değişen Türkiye’ isimli programın çekimleri ilçemizde çeşitli mekânlarda gerçekleştiriliyor.

 

Pazartesi günleri saat 14:00 ve 22:00’de TGRT Belgesel Kanalında yayınlanan programda, Avanos’u detaylı bir şekilde ekrana taşıyacak olan “Değişen Türkiye” programın çekimlerinde, Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, ilçemizin tarihi ve tarihi yapıları, coğrafi özellikleri, el sanatları, kültür sanat etkinlikleri ve belediye çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Avanos'ta farklı mekânlarda program için çekimler yapan “Değişen Türkiye” ekibi, Alaattin Camiinde, Kızılırmak kenarında, Asma Köprü ve Taş Köprü çevresinde çekimlerini gerçekleştirdi.  Kızılırmak kenarında yapılan çekimlerde, ilçemizi gezmek üzere Avanos'ta bulunan vatandaşlarla da sohbet edildi.

 

Kızılırmak manzarasında ve Asma Köprü yanında, Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ ile yapılan röportajın ardından, “Değişen Türkiye” ekibi ve Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Kızılırmak’ta gondol turu yaptı. Gondol gezisinde Avanos Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Serkan FERALAN'da eşlik etti.