Maksimum 22 saat süren ve gecede devam eden 110 km'lik parkuru, 13 saat 33 dakikada bitiren Elena, 3360 m tırmanışlı koşu rotasında limitleri sonuna kadar zorlayarak, kadın erkek tüm yarışçıları geride bıraktı. 20 ülkeden yabancı atletlerde olmak üzere yaklaşık 200 kişinin katıldığı ultra maratonda Türk atletler Caner Odabaşoğlu ve Alper Dalkılıç da yarıştı. 110 km'lik parkurun 1.'si Elena Polyakova, 60 km'lik yarışın 1.'si Kemal Kukul ve 30km'lik etabın 1.'si ise Fryderyk Pryjma oldu.

110 km'lik zorlu parkur...
Kapadokya'nın dağlık ve tepelik alanlarının yanı sıra toprak ve taşlık patikalarında 3360 m tırmanış içeren rota, saat 07:00'de başalayarak bir gece boyunca sürdü. Yerli ve yabancı koşucular, Ürgüp, Ortahisar, İbrahimpaşa, Uçhisar, Göreme, Çavuşin, Akdağ, Ürgüp, Karlık, Mustafapaşa olmak üzere bölgenin önemli köy ve kasabalarından geçti. Gece de görülebilen parlak bantlarla işaretlenen koşu güzergahı üzerinde 10 km aralıklarla yerleştirilen 9 ara istasyonda katılımcılara yiyecek ve içecek desteği sağlandı.

60 km'lik uzunlukta mesafeleri aş...

Yoğun bitki örtüsüne sahip toprak ve kayalık zeminde gerçekleşecek 60 km'lik zorlu yarış saat 07:00'de Ürgüp'te start aldı. Atletler, 1860 m tırmanışı kapsayan İbrahimpaşa, Uçhisar ve Akdağ'ı geçerek bitiş noktasına vardı. Toplam limiti 12 saat olan koşu güzergahında su, yiyecek, dinlenme ve tıbbi destek sağlayan 5 ara istasyon da bulunuyordu.

6 Saatte 30 km...

Katılımcıların Ürgüp, İbrahimpaşa ve Göreme güzergahlarını izlediği rota, 6 saati kapsayacak. Kıran kırana bir yarışla toplamda 910 m tırmanış içeren koşu, 2 ara destek istasyonu içerdi. 25 Ekim 2014 Cumartesi günü saat 10:00'da başlayan 33 km uzunluğa sahip parkur, uzun tırmanış ve iniş etaplarından oluştu.

Parkur Hakkında:

En uzun parkur olan 110 km The North Face® Kapadokya Ultra Trail toplamda 3360 m tırmanış içermekte ve Ürgüp, Ortahisar, İbrahimpaşa, Uçhisar, Göreme, Çavuşin, Akdağ, Ürgüp, Karlık, Mustafapaşa, Ürgüp güzergâhını izlemektedir.

Ürgüp - Zemi vadisi arasındaki 14 km'lik tırmanış etabı kasaba geçişleri haricinde toprak yoldur. Kapadokya'nın en güzel ve bakir vadilerinden birisi olan Zemi vadisinin patikalarından inildikten sonra, Güvercinlik vadisi takip edilerek doğal bir kale olan Uçhisar'a tırmanılacaktır. Uçhisar'dan sonra Aşk Vadisi'ne inilerek, Akvadi üzerinden patika ve toprak yollardan geçilerek Göreme'ye varılacaktır. Göreme içerisinde kısa bir asfalt etaptan sonra peri bacası oluşumlarının en iyi izlenebileceği Kızılçukur ve Güllüdere vadileri takip edilerek Çavuşin üzerinden Akdağ'a çıkılacak ve az eğimli bir tırmanış ile ana istasyon olan Ürgüp'e ulaşılacaktır (62 km, 1850 m tırmanış).

Bu noktadan sonra koşu daha uzun tırmanış ve iniş etapları içermektedir. Katılımcılar ilk olarak Eğrim ve kısa bir inişten sonra koşunun en yüksek noktası olan Avlağı tepelerine tırmanacaklar, yüksek plato üzerinde görece düz bir etabı takiben Küt deresi vadisinin diğer tarafında yer alan Karain köyüne ineceklerdir. İniş görece dik bölümler içermektedir. Karain'den az eğim ile Karlık köyüne ve oradan da tekrar 1500 m irtifada yer alan yüksek platoya tırmanılacaktır. Demsa baraj gölünün görülebileceği plato inişinin ilk kısmı patikasız ve dik arazidir. Sonrasında patika ve toprak yollardan Ürgüp karayoluna inilecek ve kısa bir tırmanış etabından sonra eski Rum evlerinin ve bir kervansarayın bulunduğu Mustafapaşa kasabasına varılacaktır. Mustafapaşa ve Ürgüp arasındaki son etap az eğimli iniştir.

The North Face® Kapadokya Ultra Trail güzergahı üzerinde ara noktalar bulunmaktadır. Bu ara noktalarda zaman tutulacak, ayrıca farklı seviyelerde yiyecek ve içecek imkanı sağlanacaktır. Her bir ara noktaya varış süresi için zaman limitleri belirlenmiştir. Üç koşu parkuru için ayrı ayrı belirlenen zaman limitlerinden sonra ara noktaya varmış olan katılımcıların koşuya devam etmelerine izin verilmeyecektir. Koşucuların 110 km parkurunu 22, 62 km parkurunu 12, 33 km parkurunu ise 6 saat içerisinde bitirmeleri gerekmektedir. Koşular 18 yaş ve üzeri, uzun mesafe koşusu için sağlık engeli bulunmayan herkesin katılımına açıktır.

Thank you all runners for participating to The North Face Cappadocia Ultra Trail, Trail 60K and 30K! We hope that you all enjoyed the trails of Cappadocia!

Tüm The North Face Kapadokya Ultra Trail, Trail 60K ve 30K koşucularına katılımları için teşekkür ederiz! Umarız Kapadokya'nın patikalarında koşmak sizler için zevkli bir deneyim olmuştur!
Kaynak: Dünya

 Kapadokya Ultra Trail’de dereceye girenlere ödülleri verildi 

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Kapadokya Ultra Trail’de dereceye girenlere ödülleri, Ürgüp Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende verildi.

Bu sene ilk defa 25-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen The North Face Kapadokya Ultra Trail’de 110 km parkurunda koşan 33 yaşındaki Rus kadın atlet Elena Polyakova, en yakın rakibi  Jean-Marc Delorme’nin 36 dakika önüne geçerek 1.’lik ipini göğüsledi.

UNESCO Dünya Mirasları listesinin baş sıralarında olan Kapadokya yöresinin vadilerinde 110 km, 60 km ve 30 km olmak üzere 3 zorlu parkurda toplam 3360 m tırmanışı kapsayan The North Face Kapadokya Ultra Trail Koşusu Rus kadın atlet Elena Polyakova’nın zaferi ile sonuçlandı. Maksimum 22 saat süren ve gecede devam eden 110 km’lik parkuru, 13 saat 33 dakikada bitiren Elena, 3360 m tırmanışlı koşu rotasında limitleri sonuna kadar zorlayarak, kadın erkek tüm yarışçıları geride bıraktı. 20 ülkeden yabancı atletlerde olmak üzere yaklaşık 200 kişinin katıldığı ultra maratonda Türk atletler Caner Odabaşoğlu ve Alper Dalkılıç da yarıştı. 110 km’lik parkurun 1.’si Elena Polyakova, 60 km’lik yarışın 1.’si Kemal Kukul ve 30km’lik etabın 1.’si ise Fryderyk Pryjma oldu. 

2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin 2. gününde düzenlenen çocuk koşusuna katılan öğrenciler arasında yapılan çekilişle 10 kişiye bisiklet hediye edildi.

Tüm parkurlarda dereceye girenlere ödülleri Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ürgüp Belediye Başkan Vekili Mustafa Kılıç, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, The North Face Kapadokya Ultra Trail Organizasyon Direktörü Aydın Ayhan Güney, THY Nevşehir şube Müdürü Osman Taha Küçük tarafından verildi.