NEVŞEHİR/FİBHABER-Türk Hava Yolları (THYGenel Müdürü Temel Kotil, Nevşehir'e geldi.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte geldiği ilimiz Nevşehir'de   İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan, Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na seferlerin başlaması nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Başbakan Davutoğlu ve Kotil, Anadolu Jet tarafından tarafından İstanbul Sabiha Gökçen ile Nevşehir-Antalya, Antalya-Nevşehir tarifeli uçak seferlerinin hat açılış törenine katıldı

Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, Nevşehir'in, İstanbul ve Antalya ile buluşturulmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, Kapadokya ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın buluşması turizm açısından oldukça önemli. Kapadokya tüm dünyada zaten bilinen önemli bir bölgedir.
Bu yeni uçuşla birlikte inşallah turizm hava ulaşımıyla daha da güçlenecek" diye konuştu.

Davutoğlu, daha sonra İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan uçakla Kapadokya Hava limanına inen yolcularla öz çekim yaptı, ardından da Niğde'de yapılacak mitinge katılmak üzere helikopterle havalimanından ayrıldı.

Kapadokya Hava Limanında gerçekleştirilen ve NEVŞEHİR'den İstanbul Sabiha Gökçen' e Uçuşun açılış seremonisine katılan Türk Hava Yolları (THYGenel Müdürü Temel Kotil daha sonra Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ın misafiri olarak Kapadokya Bölgesini gezdi.

Öğle yemeği için geldiği Göreme'de Kortil, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'la da bir süre görüştü.

Genel Müdür, Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi Doç. Dr. Temel Kotil

1959 yılında doğan Kotil, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun olmuş, 1986'da ABD'nin Ann Arbor kentindeki Michigan Üniversitesi'nin uçak mühendisliği bölümünde yüksek lisansını, 1987'de de aynı üniversitede makine mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını, 1991’de de yine Michigan Üniversitesinde makine mühendisliği bölümünde doktorasını tamamlamıştır. Kotil, 1991-93 yılları arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Havacılık ve İleri Kompozit Laboratuvarlarının kuruculuğu ve yöneticiliğini yapmıştır. İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde yardımcı doçent ve doçent olarak hizmet veren Kotil, aynı fakültede bölüm başkan yardımcılığı ve 1993-94 yıllarında da fakülte dekan yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak görev yaptıktan sonra, 2001 yılında ABD'de Illinois Üniversitesi’nde misafir profesör olarak hizmet vermiş ve daha sonra New York'ta AIT Inc'de araştırma ve mühendislik bölümü başkanlığını yürütmüştür. 2003 yılında THY’deki kariyerine teknik genel müdür yardımcısı olarak başlayan Kotil, 2005 yılında THY Genel Müdürlüğü’ne atanmıştır. 2006 yılında IATA Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. 2010 yılında ise Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiği Avrupa Havacılık Birliği'nin (Association of European Airlines-AEA) 2012-2013 yılları arasında Başkan Yardımcısı, 2014 yılında ise Başkanı olmuştur. Evli ve dört çocuk babası olan Kotil’in birçok araştırma ve bilimsel yayını vardır.


Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber Sitesi

FİBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...