Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Ticaret Borsası ile Nevşehir Sebzeciler Meyveciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanlığı tarafından Muharrem Ayı münasebetiyle düzenlediği geleneksel aşure dağıtımı etkinliğine katıldı.
Nevşehir’de ilk olarak Aşure günü etkinliği Alacaşar yolu üzerindeki Buğday Pazarı’nda gerçekleştirildi. Nevşehir Ticaret Borsası(NTB)’nin organizasyonu ile geleneksel olarak düzenlenen aşure günü etkinliği, Nevşehir Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat’ın yaptığı dua ile başladı.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş daha sonra buradaki esnaflara ve vatandaşlara, hazırlanan 3 kazan dolusu aşureyi dağıttı.

PAZARCILAR ODASI MODERN PAZAR YERİNDE AŞURE DAĞITTI
Nevşehir Sebzeciler Meyveciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanlığı tarafından, modern  Sebze Pazarı’nda da aşure etkinliği düzenlendi.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, Nevşehir Sebzeciler Meyveciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Selim Özmen, belediye başkanları, daire müdürleri ile bazı oda başkanlarının da hazır bulunduğu geleneksel aşure dağıtımı,  İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün duası ile başladı.
Daha sonra protokol mensupları vatandaşlara aşure dağıttı.