Sivas ve çevre iller başta olmak üzere Ülkenin farklı bölgelerinde üretilen patates hasat edildikten sonra Nevşehir Kapadokya bölgesindeki kayadan oyma doğal soğuk hava depolarına nakledilerek burada depolanıyor.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden tırlarla getirilen patates, bölgedeki kayadan oyma depolara konuyor ve buradan yurt içi ve yurt dışı pazarlara naklediliyor.

Branda ile kapatılması gibi gerekli güvenlik tedbirlerini almayan bazı tır ve kamyonlardan, yola saçılan patatesler trafik güvenliğini tehlikeye sokuyor.

Bugün sabah erken saatlerde çevre yolu, Kapadokya Üniversitesi Ürgüp yerleşkesi, eski Hadosan önünden geçmekte olan bir tırdan asfalta dökülen kilolarca patates, çevredeki vatandaşlar tarafından kısa sürede yemeklik, kumpirlik ve kızartmalık olarak tüketilmek üzere toplanarak çuvallara dolduruldu.

Ürgüp Belediye Zabıtası hemen olay yerine giderek gerekli trafik tedbirlerini alarak patatesleri toplayan vatandaşların can güvenliği için yoldan güvenli bir şekilde akışı sağladı.

Haber:Faruk Özzengin