Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün Hacıbektaş’a gelişinin 95. Yıldönümü, düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Etkinlikte Güzel Sanatlar Fakültemiz bünyesinde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, NTSO Başkanı Arif Parmaksız ve Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın  isimlerinin verildiği salonlar ile kütüphanenin açılışı yapıldı.  

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesinde Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Metin Kalaylıoğlu, Hacıbektaş Kaymakamı İhsan Çiğil, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Nevşehir Ticaret Odası (NTSO) Başkanı M. Arif Parmaksız ve Yönetim Kurulu, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, akademik ve idari personel ile öğrencilerin yanı sıra davetliler katıldı.

M. Rıfat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu ve Arif Parmaksız Seminer Salonlarının Açılışı Yapıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ve protokol üyeleri, üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesini yaptıran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile yapımında büyük emeği bulunan NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız’ın isminin verildiği konferans ve seminer salonlarının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Bugün Atatürk’ün Hacıbektaş’a gelişinin 95. Yılının heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu özel günde bir de açılış gerçekleştirmek istedik. Fakülte binamız, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu sayesinde ve bu odaya mensup bir buçuk milyon kişinin katkılarıyla yapıldı. Eski Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün talimatları ve Hacıbektaş Belediyemizin talepleri doğrultusunda Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu bu güzel binayı yaptırarak üniversitemize kazandırdılar. Ben sizler ve öğrencilerimiz adına Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Sayın Başkanımız Arif Bey ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu bina var oldukça bu isimler burada ilelebet yaşayacak” diye konuştu.

Birbirinden değerli öğrencilerin yetişmesine vesile olmalarından dolayı emeği geçenlere teşekkür eden  Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, “Hacıbektaş gibi güzel bir ilçemize kazandırdıkları fakülteden ötürü başta TOBB Bakanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve  Nevşehir Ticaret Odası Başkanı Arif Bey olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ile Sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyorum”  dedi.

NTSO Başkanı Parmaksız ise, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak son 12 yıldır yurdumuzun çeşitli bölgelerinde eğitime katkıda bulunmak adına okullar yaptırıyoruz. Şu an 80’e yakın okul yaptırdık ve 40 tane daha okulumuzun inşasına başlıyoruz. Bunlar meslek liseleri ve üniversitelerimiz bünyelerinde ihtiyaç duyulan okullar. Burayı da yaptırmak bizim dönemimize nasip oldu. İnşallah devamını da getireceğiz. Bu güzel düşüncelerinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç olmak üzere herkese şahsım ve Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu adına teşekkür ediyorum” dedi.

Rektörümüzün İsmi Kütüphaneye Verildi

Konferans salonlarının açılışının ardından katılımcılar, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın isminin verildiği ‘Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışların ardından Fakültemizin bahçesine daha önceden dikilen fidanlara protokol üyelerinin isimleri verildi.

Atatürk’ün Hacıbektaş’a Gelişi Kutlandı

Son olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Hacıbektaş’a Gelişinin 95. Yılı’ dolayısıyla Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.