Soma felaketinde hayatını kaybeden işçilerin aileleri için TOBB’un öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası çığ gibi büyüdü ve toplam 16 milyon 838 bin 164 TL’ye ulaştı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu kampanya kapsamında toplanan yardımları içeren çeki Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na verilmek üzere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a takdim etti.​

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı’nda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede TOBB tarafından Soma için toplanan 16 milyon 838 bin 164 liralık çek, Başbakan Erdoğan’a takdim edildi.

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın da hazır bulunduğu görüşmeye TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanısıra; TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Çağlar, Halim Mete ve Ali Kopuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Burkay ve Necdet Özer, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ve Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık katıldı.

 

Gerek yurt içinden gerek yurt dışından yoğun ilgi gören TOBB’un 5 milyon lira ile başlattığı kampanyaya, oda ve borsaların yanı sıra, muhtelif kurumlar, işadamları ve vatandaşların desteği de dikkat çekti. 

 

Cep harçlığından 3 TL ile katkıda bulunandan, emekli maaşını paylaşanlara kadar toplumun geniş kesimi Soma’da hayatını kaybedenlerin ailelerine yardım konusunda duyarlılık gösterdi.

 

Toplanan yardımların çekini Başbakan’a sunan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak 81 İl ve 160 İlçedeki Oda ve Borsalarla birlikte, şehit madencilerin ailelerine destek olmak üzere yola çıktıklarını ve bu amaçla ülke çapında başlattıkları yardım kampanyası ile 16.8 milyon TL’lik bir meblağa ulaştıklarını söyledi.

 

Böyle acıları bir daha yaşamamayı dileyen Hisarcıklıoğlu, milletimizin zor günlerde bir ve beraber olma özelliğini yine gösterdiğini belirterek, destek olan herkese teşekkür etti.