Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğinde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yaptırılması planlanan 754 konutun yapım çalışmaları devam ediyor.

Nevşehir’de modern şehir kimliğinin etkin şekilde ortaya konulması ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilirliğinin artırılması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi gereğince TOKİ işbirliği halinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde oluşturulan yeni sosyal yaşam alanları, 2011 yılında tüm sosyal donatıları ile tamamlanarak 3 etap halinde 2600 hak sahibine dağıtılmıştı.

Projenin devamı niteliğinde 3. Etap bloklarının bitiminde yapımı planlanan 4.Etap yeni TOKİ konutlarının yapımı tüm hızıyla devam ediyor.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Bektik 3. Mıntıka mevkiinde toplam 49 bin 464 metrekarelik bir alan içerisinde oluşturulacak 754 konutun 18 aylık bir çalışma döneminde tamamlanarak hak sahiplerine dağıtılması planlanıyor.