Nevşehir Belediyesi tarafından planlanarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliğinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde  3 etap halinde sosyal yaşam merkezlerinin oluşturulduğu yeni TOKİ bölgesinden oluşturulan 15 kişilik heyet,Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret etti.

TOKİ 1. Etap Site Müdürü Hacı Ahmet Yener ve TOKİ 2.  Etap Site Müdürü Ramazan Çiftçi ve 3. Etap Site Müdürü Himmet İnelli’den oluşan TOKİ heyeti’nin ziyaretinden mutluluk duyduğunu dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, her türlü sosyal donatıları ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde oluşturulan yeni yaşam alanlarının alt ve üst yapı yatırımları açısından daha da üst düzeye ulaşması için  Nevşehir Belediyesi ve TOKİ’nin önemli katkılarının bundan sonraki süreçte de süreceğini belirtti.

Bu alanda oluşturulan yeni sosyal yaşam alanlarının yine Türkiye’de TOKİ işbirliği ile yürütülen Kentsel Dönüşüm Projeleri içerisinde 75,85,95,112 ve 137 metrekarelik konutlar olmak üzere vatandaşlara sunulan 5 ayrı seçenekli ilk ve tek proje olduğunu kaydeden Ünver,bu projenin gerçekleşmesi için Nevşehir Belediyesi’nin TOKİ’ye 12 Milyon TL borçlanarak sübvanse sağladığını aktardı.

Ünver, Ali Dirikoç Bulvarı üzerinde oluşturulan bir köprü ile başlayıp Mehmet Akif Ersoy Mahallesine bağlayan yeni yolun yapımının önümüzdeki süreçte tamamlanmasıyla bu alandaki sosyal hareketliliğin önemli ivmeler kazanacağını ifade etti.Yeni TOKİ bölgesinde oturan vatandaşların spor aktivitelerini rahatlıkla yapabilecekleri yeni alanların oluşumuna da katkı sağlayacaklarını anlatan Ünver, özellikle bu bölgede oturan emekli ve yaşlılar için oluşturulan sohbet mekanının da park düzenlemeleri ve içerisinde yapılandırılacak kondisyon aletleri ve çocuk oyun grupları ile bölge insanlarının  hizmetine sunulacağını belirtti.

TOKİ 2. Etap Site Müdürü Ramazan Çiftçi’ de yeni sosyal yaşam alanlarında vatandaşların daha etkin hizmet almasında Nevşehir Belediye Başkanı Ünver’in kendilerine önemli katkılar sağladığını belirterek teşekkür etti.

Çiftçi, site müdürleri olarak  konutlardan  yararlanan vatandaşların daha rahat bir hayat sürmelerine yoğun bir çaba harcandığını sözlerine ekledi.