Göre Belediye Başkanı Topçu, beldelerinde altyapı hizmetlerine hassasiyet gösterdiklerine işaret ederek mevcut kanalizasyon ve içme suyuna ilaveler yapılmak suretiyle kanalizasyon ve içme suyu sorununa köklü çözüm üretilmesine katkıda bulunduklarını bildirdi.

Başkan Topçu, Kapadokya Bölgesinin incisi Göre beldesi ile bölge halkının ihtiyacı olan Çok Amaçlı Düğün ve Spor Salonu yapımının tamamlanarak 2011 yılında faaliyete geçmesinin sağlandığını, sosyal, kültürel, ekonomik alanda yapılması gereken hizmetlerin Belediye imkanlarıyla değerlendirilerek hayata geçirilmesi hususunda özverili çalışmaları sergilemek azim ve kararlılığı içerisinde bulunduklarını vurguladı.

Her 2 Yılda bir geçerli olmak üzere Belediye işçileriy­le yeni sözleşmeler yapılarak memur maaşı endeksli zamlar verildiğini, böylece çalışan per­sonelin maaş ve özlük haklarının iyileştirildiğini anlatan Başkan Topçu, halkın öneri ve beklentileri­nin etüt ve projelerinin geliştirilmesi suretiyle iş ve hizmetlerden daha geniş kitlelerin yararlanmaları konularına titizlik gösterdiklerini söyledi.

Beldelerindeki Eğitim Kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak konusunda özverili yaklaşımları sergilemeye devam ettiklerine işaret eden Başkan Topçu; "Göre İlköğretim Okulu bahçesinde bahçe düzenlemelerine katkı sağlanmıştır" şeklinde ko­nuştu.

Beldelerinde öğrenciler ile halka hizmet sunan Kütüphanenin eski yerinden yeni Belediye Hizmet binasına taşındığını, ayrıca her geçen gün Kütüphaneye kazandırılan kitap sayısının artmasına katkıda bulunulduğunu ifade eden Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, Kuran Kursu gezilerine araç temini yapıldığını, Belediye Hizmet binası ile Çok Amaçlı Düğün Salonu ve Spor Salonu etrafının çevre düzenlemesinin yapıldığına dikkati çekti.

Göre beldesi merkezi ile beldeye giriş çıkış güzergahlarında Karayolları ile birlikte Kapadokya Bölgesinin cazibe merkezine yakışır biçim ve ge­nişlikte refüj çalışmaları yapıldığını söyleyen Topçu, Göre çayı üzerine bir adet menfez köprü yapıldığını, 2 adet menfez köprünün genişletilmesinin sağlandı­ğını bildirdi.

Başkan Topçu, belde merkezindeki camile­rin çevre düzenlemesine katkı sağladıklarını, çevre­sine kilitli parke döşenmek suretiyle görünümlerinin güzelleştirildiğini, Afet Evleri Mahallesi Camii etrafı­na yaptırılan iki katlı Kuran Kursu binasına vatandaş­larla birlikte katkı sağlandığını belirtti.

Gençlerin boş zamanlarını değerlendirmek gayesiyle sportif etkinliklere önem verdiklerine de­ğinen Başkan Topçu; "Belediyemizin Göre Spor Ku­lübüne destekleri ile 2. Amatör kümeden 1. Ama­tör kümeye şampiyon olarak çıkması sağlandı" diye konuştu.

Nevşehir Belediyesi ile birlikte Çevre Ba­kanlığı destekli olan Atık Su Arıtma Tesisi yaptırıl­dığına vurgu yapan Başkan Topçu, Kasaba içerisin­deki bütün Enerji Nakil hatları direklerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının desteği ile beton direklerle yenilendiğini anlattı.

Başkan Topçu, Göre Beldesi Tarımsal Kal­kınma Kooperatifine destek verilerek Kara Dere Mevkiine 50 adet Besihane yapılma­sının sağlandığını, söz konusu Besihanenin Alt ve Üstyapı çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Belediyelerine ait mevcut cenaze yıkama aracının modernize edildiğini ifade eden Başkan Topçu, Göre Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu ara­sında yapılan protokolle Toplumsal Riski Azaltma Projesi kapsamında Göre Çayı üzerine taşkın koru­ma istinat duvarı yapıldığını bildirdi.

Yörede tahıl buğday patates ve bağcılık de­ğer kazanmıştır 45 adet mandıra Tarım Bakanlığı destekli 200 adet büyük baş projesi faaliyete geçti 2011 milli emlak Müdürlüğü mandıraların kümele­ri 300 Bin Tl. ile alındı.


Göre kasabasının marka bir Belde olması için 10 yıl boyunca özveriyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Topçu, “Beldemize kazandırdığımız hizmetlerle Göre kasabamıza önemli değer kattık. Yeni dönemde de hemşehrilerimizden aldığımız destek ile Göre için hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Kapadokya'nın gözde bel¬celerinden olan Göre'de Çevre düzenlenmesine önem veren Başkan Topçu, Ballıkaya Eteği Mevkii ve Karşı Dağ Mevkilerinin ağaçlandırılarak yeşile bezendirildiğini, önümüzdeki süreçteki fidan dikim sezonlarında yeşil kuşak alanlarını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Göre beldesi içindeki imar yollarında 45 Bin m²'lik kilitli parke taşı ile 15 bin m² doğal parke taş ve yaklaşık 40 Bin m²'lik asfalt kaplaması yapımını sağladıklarının altını çizen Başkan Mustafa Topçu, Aile Mezarlığı ve Göre Kabristanlığının bakım ve onarımları yapıldığını, ebediyete intikal eden ecda-dımızın mekânının göz alabildiğince yeşile bezenmesine katkıda bulunmak gayesiyle uygun alanların ağaçlandırıldığını, araç ve yayaların geçiş güzergahlarına kilitli parke döşenmesinin sağlandığını bildirdi.

Hayata geçirilen birçok proje ile Göre kasabasında yaşam kalitesi yüksek bir belde haline getirdiklerini söyleyen Başkan Topçu, “ Henüz daha yapılacak çok iş var.Biz boş vaadler,yalan sözler ve hayal peşinde değil gerçeklerle icraatlarımızla mümkün olabilecekler üzerinde çalışarak kıymetli halkımıza hizmet verdik.Ve Yine Biz mutlu ve gülümseyen bir Göre için hizmet ediyoruz” dedi.

Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu,Halkımızın bize Güvenmesi bize inanması bizim en büyük gücümüz oldu.AK Parti iktidarımızla birlikte Göreli Halkımızın destek teveccüh ve dualalarıyla Daha çok hizmet daha çok yatırım diyerek Durmak Yok Hizmete devam dedi..

Mustafa Topçu Kimdir?

1964 doğumlu olan Mustafa Topçu 2. dönem Belediye Başkanı Göre'de ikamet ediyor evli ve 3 çocuk babasıdır. 2007 yılında Göre Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı olup bu görevine hala devam ettirmektedir.