Selamünaleyküm hayırlı işler. Tanıdığım yaşlı insanlardan gelen şikayetler üzerine, sizin yapmış olduğunuz haberi de referans göstererek, onların adına Bimer ve Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundum. 

Bimer Başvuru
Konu: Yaşlı Vatandaşlar’ın Ücretsiz Seyahat Konusunda Çektiği Sıkıntılar
Başvuru Tarihi: 18.01.2018
Başvuru Numarası:1800120781
Başvuru Detayı
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde 12 Temmuz 2013 tarihinde 4736 sayılı Kanun'da yapılan değişiklikle getirilen engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik ücretsiz seyahat uygulaması hayata geçti. Bu kanun kapsamında 6 Ocak 2016 Çarşamba Resmî Gazete Sayı : 29585 Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İle Maliye Bakanlığından: Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik yayınlandı. Bu yönetmeliğe göre , toplu taşıma işi yapan işletmecilere, belediye vasıtası ile aylık bir ödeme aktarılıyor.
Buna rağmen toplu taşıma işletmecileri yaşlı vatandaşlarımızı bu haktan yararlandırmak istemiyorlar. Örnek olarak durakta tek başına bekleyen yaşlı bir vatandaşımızı gördüklerinde toplu taşıma aracına bindiğinde para vermeyeceğini düşünerek hiç durmuyorlar. Eğer durak kalabalık olursa para vereceğini bildikleri yolcuları almak için duruyorlar, yaşlı vatandaşımız ancak bu sayede araca binebiliyor, bu seferde kimlik gösterdiği zaman yaşlı insanları rencide edici tepkiler gösteriyorlar. Bu rencide edici tepkiyi gören yaşlıların çoğu hiç kimlik göstermeden toplu taşıma aracına para vererek biniyor, buna rağmen toplu taşıma işletmecileri yalnız bir yaşlı gördüklerinde devletin tanımış olduğu haktan yararlanıp para vermeyeceğini düşünerek, o yaşlıyı almak için durakta durmuyor. Bu konu ile ilgili internet haber linklerini aşağıda paylaştım. Ben duyarlı bir vatandaş ve bu duruma kaç defa şahit olmuş birisi olarak, bu yaşlı insanların yaşadığı sıkıntıyı aktarma gereği duydum. Bu konu ile ilgili yerel yönetimler ve gerekli makamlar ile irtibata geçilip gereğinin yapılmasını arz ederim. Allah Ömür verirse bir gün hepimiz yaşlanacağız. Saygılarımla.