Nevşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak 02/04/2015 tarihinde Denetimli Serbestlik Tedbiri altındaki yükümlülere Toplumla El Ele konulu seminer düzenlenmiş, seminerin sunumunu Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi Sosyoloji Ana Bilim Dalı Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Hasan YAVUZER yapmıştır.

          Toplumla el ele konulu Seminere yükümlülerin yanı sıra Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 2. sınıf öğrencileri de teşrif ederek Denetimli Serbestlik çalışmaları,denetimli serbestlik uygulamalarının işleyişini yerinde görmüşler, öğrenciler böyle bir seminere katılmalarından  duydukları memnuniyeti dile getirerek  kendilerini mesleki olarak bu tür işlerin beklediğini Mesleğe başlamadan önce böyle bir deneyim kazandıklarını belirterek Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesinde kendilerine yönelik  bilgilendirme seminerinin verilmesini Müdürlüğümüzden talep etmişlerdir.Denetimli Serbestlik İl Müdürü Hikmet KELEN kurum olarak böyle çalışmalar yapılmasından memnuniyet duyacağını  ifade etmişlerdir.

          Seminerin sunumunu yapan Sosyoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Hasan YAVUZER bu tür çalışmalarda görev almış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde olmak ve öğrencilerine derslerde Denetimli Serbestlik hakkındaki bilgileri uygulamalı olarak yerinde göstermiş olması nedeni ile bu tür çalışmaların kendileri açısından da verimli olduğunu belirtmiştir.