Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a saldırı ile ülke gündemine damgasını vuran Hacıbektaş bu yıl ki Hacıbektaş-ı Veliyi anma kültür ve sanat etkinliklerinden iki önemli kazanç elde etti.

Ulusal medyanın günlerce gündemde tuttuğu, günlerce hem siyasi parti liderlerinin hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla kötü de olsa reklamı yapılan Hacıbektaş, beklide bu olay olmasaydı bu denli ulusal televizyonların ve basının gündemine gelmeyecekti.

5 Emniyet Personelinin açığa alınmasıyla şimdilik gündemden inen Hacıbektaş törenlerinde açığa alınan emniyet personellerinin durumu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Hacıbektaş’ın bu yıl ki törenlerden ikinci kazancı ise yıllarca bozuk olan yollarının asfaltlanması oldu. Törenlerin hemen arifesinde yeniden asfaltlanan Hacıbektaş – Gülşehir arası yol acaba törenler olmasa, Başbakan yardımcısı ve siyasi parti liderleri bu törene katılmayacak olsa asfaltlanır mıydı?.

Bu arada İlçeye ulaşımın kolaylaştığı Hacıbektaş ilçesinde ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partili belediyenin maddi imkansızlıkları nedeniyle ilçe içi yolların ne denli bozuk ve bakımsız olduğu da bu yıl ki törenlerde dikkat çeken bir başka ayrıntı oldu.