BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER:

“TRAFİK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNDE FARKINDALIK ORTAYA KOYMAK,GELİŞMEYE ATILAN ÖNEMLİ BİR ÇABA”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, trafik sorununun tüm gelişmiş kentlerin ve ülkelerin ortak noktada ciddi bir sorunu olduğunu belirterek, bu sorunu çözebilen toplumların da bu alanda gelişen ve modernleşen bir konuma ulaştığını ifade etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Milli Eğitim Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde ülke genelinde yürütülen Trafik Olimpiyatı projesi kapsamında Özel Altınyıldız Koleji tarafından oluşturulan Trafik Timi’nde görev yapan öğretmen ve öğrencileri makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Özel Altınyıldız Koleji Fen Lisesi Müdürü  Ercan Kılınç, Trafik Olimpiyatı proje sorumlu öğretmenleri Gülşah Altın ve Oğuz Balık ve proje kapsamında oluşturulan trafik timinde görev yapan öğrenciler, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret ettiler.

Projeye ilişkin bilgiler veren Özel Altınyıldız Koleji Fen Lisesi Müdürü  Ercan Kılınç, Milli Eğitim Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yurt genelinde uygulanmaya alınan Trafik Olimpiyatı adı altında trafik konusunda toplum bireyleri arasında farkındalık oluşturmayı amaçlayan Trafik olimpiyatı kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Kılınç, proje kapsamında trafik işaretlerinin öğretilmesi, emniyet kemeri uygulaması ve araç kullanırken cep telefonu ile konuşulmaması konusunda afiş ve broşürler bastırarak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. Kılınç bu arada Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri ile de bu yönde trafik timi öğrencilerinin ortak denetimlerde bulunduklarını vurguladı.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de öğrencilerin böylesine önemli bir konuda ciddi bir duyarlılık örneği gösterdiklerini belirterek, projede görev alan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, trafik konusunun tüm gelişmiş kentler ile gelişmiş şehirlerin ciddi anlamdaki bir sorununu oluşturduğunu belirterek “ Trafik alanındaki sorunu çözebilen kentler ve ülkeler, gelişme ve kalkınma yönünde önemli adımları atabilmektedirler ve buralarda yaşayan insanların da yaşam kalitesi oldukça yüksektir. Bu projede sizler 3 trafik konusunu çalışma alanı ortaya koymuşunuz bence trafikte gereksiz klakson çalınmaması ve ışıklarda kontrollü bir şekilde hareket edilmesi yönünde de çalışma yapmalarını öneriyorum. Çünkü insan yaşamı son derece önemlidir. ‘Bana bir şey olmaz’ kültürüne sahip olan insanların ne yazık ki trafikte yaşanılan küçük bir hatalarının onların yaşamını sonlandırdığını görüyoruz. Trafik te eğitim vazgeçilmez bir önem taşıyor. Bir anlık bir hatanın hayatımıza mal olabileceğini eğer trafikte de temel bir düşünce sistemi olarak değerlendirebilirsek, trafik sorununun da çözümünde önemli bir yol aldığımızı görebiliriz. Ben bu çalışmaya katılan öğretmen ve öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyorum. Nevşehir Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.” dedi.