Transformal Nefes Vakfı’na bağlı nefes semineri Kapadokya’nın başkenti Nevşehir’de yapılıyor. 
Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde turistik bir otelde gerçekleştirilen nefes semineri 12 Temmuz Çarşamba günü tamamlanacak. 
Alanında uzman Umay Karabece, Gülay Ürel, Sare Elçin ve Alegra Benardate tarafından uygulanan nefes seanslarında sağlıklı bir nefes almanın insan hayatı, psikolojisi için ne denli önemli olduğunun da altı çiziliyor. 
2006 Yılından bu yana her yıl 5-6 kez Türkiye’nin değişik illerinde bu tür nefes seminerlerinin düzenlendiğini kaydeden Gülay Ürel, yapılan bu seminerler ve seanslarla birlikte insanların bebekliğinde aldığı doğal nefesi yeniden kazanmalarına destek olduklarını dile getirdi. 
Ürel, “Transformal Nefes Vakfına bağlı olarak her yıl birkaç defa olmak üzere 2006 yılından bu yana bu organizasyonları düzenliyoruz. İnsanlarımızın doğayla baş başa kalabileceği merkezlerde bu organizasyonlarımızı yapıyoruz. Kapadokya bizim için çok önemli. Kapadokya’nın otantik dokusunda organizasyonlarımıza katılanlar gerçekten nefes aldıklarını hissediyorlar. Buranın kültürü, tarihi, dokusu insanlarımıza çok iyi geliyor. Etkinliklerimizde insanımızın bebekliğinde aldığı o doğal nefesi yeniden kazanması, insanlarımızın doğal şifalanması için hem eğitimler veriyoruz, hem de bire bir seanslarla insanlarımıza yardımcı oluyoruz. Yaptığımız nefes seanslarından çok hızlı sonuçlar alabiliyoruz” dedi.