Dünya ve Türkiye turizminin İzmir’deki buluşması 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, İzmir’de ikinci gününde devam ediyor.
Travel Turkey İzmir Fuarı ikinci gününe, fuarın partner ili Nevşehir Standı damga vurdu.​

Kapadokya turizmcilerininde adeta çıkarma yaptığı Travel Turkey İzmir 2017'de Nevşehir Standı Fuarın İlgi Odağı Oldu. Travel Turkey İzmir 2017’de ‘Partner İl’ olarak yer alan, Nevşehir’in Kapadokya bütünlüğü ile kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı Nevşehir Standı fuarın ikinci gününde de ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

 Yeraltı kentleri, Peribacaları, Kaydan oyma butik otelleri, Sıcak Hava Balonculuğu ile Kapadokya hayranları Nevşehir standına akın ediyor.Sütle kavrulmuş Nevşehir'in meşhur Kabak çekirdeği ve kuru üzüm de fuarın değişmez lezzetlerinden oldu.

"GELECEKTEN UMUTLUYUZ"
Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, "Nevşehir medeniyet tarihiyle yaşıt ama turizmde yeterince pay alamamış önemli bir kent. Bu yüzden bizler de kentimizi Kapadokya bütünlüğü içerisinde tanıtmak düşüncesindeyiz. Onun için de birçok ulusal ve uluslararası fuara katılıyoruz. Bugün Travel Turkey İzmir Turizm Fuarındayız. Bu yıl, bu fuarda partner il olmamız kentimiz için çok önemli. Fuarda, Nevşehir'imizi tüm değerleri ile tanıtma fırsatı buluyoruz. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarımız da burada. Ben Nevşehir'in geleceğinden çok umutluyum. Çünkü Nevşehir büyük bir turizm potansiyeline sahip bir Dünya barış kenttir" dedi.


KAPHİB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Müdürü Levent Ak'ta Nevşehir ve Kapadokya'mızın tanıtımı ve keşfedilmesi için büyük gayret sarf ettiklerini ifade ederek, Nevşehir'in turizm potansiyeli çok yüksek bir kent olduğunun altını çizdi.

Fuarın bu yıl ki partner ilinin Nevşehir olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren
 Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler de," İzmir’de 11.si düzenlenen Travel Turkey Fuarı’nda Kapadokya’yı temsilen buradayız. Herkese çok selamlar. İzmir’de olanları bekleriz..." dedi.