TÜFAD problemin tarafı değil- çözümün bir parçasıdır…

5 nisan 2014 Tarihinde ki ASKF Genel kurulu sonrası 16.NİSAN.2014 Tarihinde Yerel basın, İnternet  Ve konuşma metninden,anlaşıldığı  üzere Kulüp Yöneticilerimize Yapılan Konuşma metni.Tüfad ı temsilen hiçbir yetkilinin olmadığı bir ortamda, ASKF Başkanının Yaptığı konuşmanın  içeriği ;NEVŞEHİR TÜFAD.ANTRENÖRLERİMİZİ İNCİTMİŞTİR:Bu yanlış ,aktarılan konuları aydınlatmak için Açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur .Kamu oyuna saygılarımızla Duyurulur.

Etik Olan mevcut konuşmanın olduğu yerde Tüfad ı Temsilen birinin davet edilip İlgilisine Gerçek cevabını Orada vermekti. Ve  Kulüp Başkan ve Yöneticileri Gerçeğin ne olduğunu Tam öğrenmiş olurdu.Konuşmayı yapan Askf  Başkanının  İddialarına  verdiğim ,Aşağıdaki doğru cevabın Hem bilgisi Hem belgesi mevcuttur.

TÜFAD. Nevşehir Şubesini 2013 Yılında 3 tane Kurucu Üye ile Kuruldu İlk Yaptığımız Genel kurulda Yönetim kurulumuz u oluşturduk.   Yaptığımız İlk İş  . ASKF Ziyareti olmuştur.

Tüfad Şb.Başkanı olarak ben.Başkan yardımcım.Kemal BELİR ile birlikte Yemek yapıp ASKF nin başındaki kişi ve Futbol İl Temsilcisi Salih ARMAĞAN  ile birlikte Yemek ye yip sohbet ettik.Yine Uyumlu Çalışılsın diye İlimiz futboluna Hizmet etmiş olan Kemal BELİRİR’ Futbol İl Tertip Komitesinde Tüf adı Temsilen Görevlendirdik.Tertip komitesin ’de yapılan. 2013 Yılında Toplantının Birinde Amatör Futbol Talimatlarına Aykırı Olan Uygulamaya; Haklı olarak Karşı Görüş Beyan eden temsilcimiz. Kemal BELİRİR bu görüşünden dolayı. NEVŞEHİR ASKF BAŞKANI; tarafından Telefon açılarak Seni görevden aldım denmiştir. Bu davranış ASKF  ziyaretimizin karşılığı olmuştur. İadeyi ziyaretten anladığı bu imiş.  Oysa Yürürlükteki  Müsabaka Talimatlar’ıTertip komitesinin nasıl çalışması gerektiğini belirtir.Tüfad ın Atadığı üyeyi Askf Başkanı görevden almaya  yetkisi yoktur… Görevlendirdiğimiz Üyemiz işini yapmaz ise bize haber verilir Bizde Tüfad Yönetimi Olarak gerekenleri. Yaparız.  Müsabakalar Başlamadan önce Tüfad Üyesi olan Eğitim ve Gelişim Seminerine katılan Sözleşme yapma yeterliliği Olan Antrenörlerimizin; Adını Soyadını. Yazılı olarak ;

ve bu konuda Tek Yetkili olan Futbol İl Temsilcisi Sayın Salih ARMAĞAN’A verdim. İsim listesini aldığına dair İmzalı bir örneği Bende mevcuttur.

 

 

AMATÖR KULÜP BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİNİN DİKKATİNE SUNULUR

(Yavuz Hırsız Ev Sahibini Bastırırmış der atalar) İl’imizi sahtecilikle şikâyet ettiğim den bahsediyorsun. Bu cümlen külliyen yalandır.Doğrusu Ortada Bir Sahtecilik var ise Sahteciliği Kişi veya Kişiler Yapar!  İl Yapmaz. Kaldı’ki, Geçtiğimiz sezon Lisans çıkma tarihinin ihlal eden ve bu ihlali makul karşılayan sen sin, aynı yarışmanın içinde olan; Tarihinden sonra çıkartılan Lisans Diğer Kulüplerimize haksızlık değil mi? Haksız rekabet, sayılmaz mı? Konu 13 Yaşındaki çocuğa lisansçık artma konusu değil ; Türkiye Futbol Federasyonunun  Talimatı olan Lisans Çıkartma Tarihine Uyulup Uyulmamasıdır.

Eğer biraz bilgin varise Çocuklarımız için Nevşehir ilinde; Antrenör nezaretinde çalışılsın istiyoruz. İlimizde ;Benim Yaptığım Küçük Yaş guruplarının Çalışmasının 1 tanesini yapsan senin önünden geçmem.  

BİZKIRKKİŞİYİZ BİRBİRİMİZİ BİLİRİZ… Ben Birini Sahtecilikle suçlar isem; Elimde Belge ,delil olur.Deliler ışığında Kanunen Yapılması gerekenleri , Yaparım. ve Bunu en iyi sen bilirsin. Bunun Bir örneğini Hemen sana hatırlatayım. sen Kafana göre bir uygulama yapıyordun. Ben Türkiye Futbol Federasyonu Amatör işlerden sorumlu Sayın Adnan ERSAN beye İtiraz dilekçesi Yaz azarak yanlış uygulamanı engelledim.

Uygulamanda;

Kulüp Yöneticileri ve Antrenörlerimiz Geriye dönüp oynanan Müsabakalara bakın. Kulüp yöneticilerine ve Antrenörlere Müsabakadaki Cezai, işlemi gerektiren Eylemlerinde. MÜSABAKA cezası İle Cezalandırılıyordu.;

Benim Futbol Federasyonu İlgili kuruluna yaptığım İtiraz sonucu Futbol federasyonu ASKF ye  yazı gönderip Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu,  Antrenör ve Kulüp yöneticilerine Maç Cezası  Değil Gün cezası verilmesi gerektiğini Yazı ile bildirdi. Bunun Üzerine Yanlıştan Dönmek zorunda kaldın.

Benim idamda Aynı Türkiye Futbol federasyonu Kararıyla Paraleldi. ASKF Başkanının, yaptığı uygulamalara Evet deseydim. Hala Yönetici ve Antrenöre Maç cezası uygulaması devam edecekti.

(Bu olayın yazılı belgesi Bende olduğu gibi TFF  ve ASKF de var)

Çobansız Köyde Değneksiz Gezmeye alışmışın   ( başınabuyrukdavranankimseleredenir)

 ŞOFÖRSÜZ GİDEN   ARABAYA KAZA YAPMASIN DİYE  ŞOFÖR GETİRDİK KÖTÜMÜ YAPTIK?

TÜFAD NEVŞEHİR Şubesini Kurmamızın Tek Nedeni Türk Futboluna Ve İlimiz Futboluna Yetenekli Gençleri Kazandırmaktır. Futbol Temel Eğitimini; Yeterliliği olan Antrenörler nezaretinde Gençlerimize aktarmaktır. Bunun için Antrenörlerimiz Kulüplerle sözleşme yaparken ben Kulüp yöneticilerine üstüne basa basa Antrenörlerimiz Takımlarınıza Antrenman yaptırsınlar diye, her fırsatta ve konuştuğumda söylüyorum.Tüfad olarak Antrenman Yapılmasını Biz zaten istiyoruz fakat, Bana gelip Antrenör soran Kulüp yöneticileri Bize antrenmana çıkan hoca lazım değil Maçtan maça gelsin yeter diyen Yöneticiler var. Bu yöneticiler kim diye merak ediyorsan, seninde bildiğin gibi; konuşma yaparken hemen yanı başında. 2 küme müsabakasında sahte sporcu oynatan ve sporcusu ceza alan Kişi. Böyle talepte, bulunan Kulüp Yöneticileri hakkında ne yapacaksın? Büyüklerin dediği gibi Şıracının şahidi bozacı mı yoksa?

Geçtiğimiz ve bu sezon Kulüplerimizle anlaşma yaptırdığımız antrenörlere sor bakalım. Senin iddia ettiğin gibi çalışmadan değil, Çalı şıpta yol parasını dahi alamayıp cebinden harcayan sözleşme yaptığı, takımının başında çıkan antrenör ’ler imiz var. Bilgisi de bende mevcuttur.  Senin istediğin herhalde. Arabayı aldım şoförsüz gitsin diyorsun; Tüfad ı Kurarak Şoförsüz giden Arabaya Şoför getirdik. Arabanın, geçen yıl ki yaşanan o kötü ve çirkin olaydaki kazasını ne çabuk unuttunmu?

NEVŞEHİR İLİNDEKİ ANTRENÖRLERDEN ÖZÜR DİLEMENİ BEKLİYORUM.Üstüne Basa, basa Benim imzam var Alınan diplomalarda derken! Nevşehir deki düzenlenen Futbol Amatör Antrenörlük kursunu sen tek başına mı, düzenledin? Zamanın Futbol Federasyonu Yetkilisinin imzası yok muydu? Zamanın Gençlik spor İl Müdürü nün imzası Yok muydu? Zamanın TÜFAD’ Yok muydu? Kurs Hocası nın İmzası yok muydu? 27 yıldır başkanıyım dediğin ASKF Yönetim Kurulu yok muydu?

Antrenör; Belgesi senin dediğin gibi Has bel kader, alınan Veya Senin dediğin gibi bi;

 yerlerden alınan Belge değildir!.

Türkiye Futbol federasyonumuzun. Ve Türkiye Futbol Antrenörleri derneğinin, Açmış Olduğu, Kursları Başarı ile Tamamlayan Kursiyerlere verilir. Senin dediğin gibi; Has bel kader veya bir yerlerden Belge Alınmaz!

Belge alan O dönem Nevşehir de veya bir başka il de kursa devam etmiş kursu başarı ile bitirmiş Futbol oynayan veya kanunen yeterliliği olan insanlar alır.  Onun için Kurs da başarılı olup belge alan Değerli TÜFAD üyelerinden özür dilemen gerekir.  o dağıtım dediğin, senin imzan olan; HASBELKADER VEYA Bİ YERLERDEN ALMIŞLAR  DEDİĞİN belgeden. Sen neden almadın?

 

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONUMUZ VE DEĞERLİ KURULLARINDAN ÖZÜR DİLEMELİSİN.

Türkiye Futbol Federasyonumuzun. Ve Tüfad ın Açmış Olduğu Antrenör kurslarını; Senin söylediğin gibi. Hasbelkader e mi koyuyorsun? bir  yere mi? Ben anlayamadım!?

Benim bilmediğim Senin Bildiğin   Hasbelkader veya bi yerden Belge alınıyorsa Haberim olsun İnsanları  boşa kurslara göndermeyelim!.Senin dediğin gibi has bel kader belge alınırsa. Belgelerini ver hasbelkader de çalışsınlar!

Bu konuşmanla  Türkiye Futbol Federasyonunu-Türkiye Futbol Antrenörler Derneğini ; ve kurslarda hizmet eden  ,Hocaların ,Katkılarına Yapılmış  bir saygısızlık olarak görüyorum.Yine ismi anılan Kurullarımızın verdiği belgeler için  söylediğin gibi;Türkiye de Görev  yapan  Belgeli antrenörler hasbelkader’veya ;bi yerden aldıkları belgeler ile mi çalışıyorlar?

 Futbol Federasyonumuz Her Sezon Amatör kümeler için  El Kitapçığı Talimatı Yayınlar, Amatör Kulüpler  Ve Diğer ilgililerde de bu talimatlara göre  hareket etmek zorundadır.

Talimatlar içindeki Teknik adamlar ile Sözleşme yapma maddesini ASKF başkanı olarak  Kulüplerimizi Yanlış yönlendirmen ve Talimatı uygulamaman sonucu; Bizde Nevşehir Tüfad Olarak.Futbol Federasyonumuzun İlgili Kurullarına Yazıp, Talimatların Yerine getirilmesini İstedik.

Talimatları Uygulamamak için Çaba gösterdiğinden dolayı, da Sadece senin Hakkında Ve Talimatların Uygulanması hakkında; TFF ile İlgili Amatörden sorumlu Genel sekreter Yardımcısı Sayın Adnan ERSAN ‘a Yazılı Talep de Bulunduk. Bu da Kanuni hakkımızdır.

 Yapılan yanlış uygulamanın Üzerin gitmek benden önce Askf başkanı olarak, senin işin olmalıydı. üzerine gitmediğin gibi; Türkiye Futbol Federasyonumuz Ve İlgili kurullarına, hitaben yaptığın konuşmayla, bizi  oraya,buraya şikayet etti diyorsun ;Bu cümlelerin; Türkiye Futbol Federasyonumuz Ve ilgili kurullarına yapılmış bir Basite alma ifadesidir.Kamu oyu önünde Özür dilemelisin.

TÜFAD NEDİR? ANLAMAN İÇİN KISACA BAHSEDEYİM:Kanuni Yeterliliği olan Her insan Dernek kurabilir ASKF Ye  üye olabilir.. Ama TÜFAD Şubesini kurmak için; Senin dediğin gibi  hasbelkader veya bir yerlerden 60 tane  Belgesi olan Antrenör olmaz ise ; TÜFAD ı Kuramaz. TÜFAD’ a  ise Branşı Futbol olan 4 Yıl Eğitimini Alan  Besyo Mezunları ve Futbolla ilgili Açılan Kurslarda Başarılı olmuş Belge almayı hak etmiş, olan insanlar TÜFAD a üye olabilir.  TÜFAD; ın Farkı bu.

Yine senin ağzından çıkan TÜFAD; Denilen dernek diye Bahsettiğin Camia. Genel Merkezi Ankara olan 1965 Yılında Kurulan, 55 Şubesi ile Birlikte, Ülkemiz adına Üstlendiği Misyonu, Kaliteli Antrenörler ve Türk Futboluna Yetenekli, Nitelikli sporcular kazandırmak olup; Türk Futbolunun Avrupa futbolunun önüne Geçecek çalışmalar a katkı sunan ve;

 Senin ağzınla söylediğin TÜFAD; denilen derneğin İçinden. Şu Anda Türkiye Futbol Direktörü olan Sayın Fatih TERİM. ve Birçok Başarılı Değerli. Antrenörler Çıkartmış; Saygın bir Dernektir. 

Yine, senin deyiminle. Tüfad Denilen derneğin içinden çıkan;

Milli Takım Müsabakaları, uluslar arası Kulüpler Müsabakalarında. Başarılı olmuş Ülkemizi Başarıyla Temsil eden, Yetenekli nitelikli, Antrenör ve sporcu kazandırmış. Bayrağımızı Dalgalandırmış ,Başarılı Antrenörler, sporcular, ı Bağrından çıkartan Onurlu bir dernektir.

BASIN VE KAMUOYU ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPARKEN TÜFAD A KARŞI DEĞİLİM DİYORSUN!

 Tüfad a Karşı Değilim diyorsun Arkadan 2 amatör Kulüp Yöneticilerine Sözleşme yapmayın diyorsun! Tüfad ın Kurulmasını istediğini söylüyorsun. Kurulan; TÜFAD ı dışlamaya çalışıyorsun?

Geçtiğimiz sezon 2 inci amatör küme başlarken. 2 inci amatör küme, yöneticilerine, Antrenörle sözleşme yapmayın, ben sözleşme yaptırmayacağım diyen Kim? Kamuoyu önünde başka Kapalı kapılar arkasında başka konuşmak kişinin özelliğine has bir durumdur.

TÜFAD. Nevşehir Şubesini Kurulduğundan beri. İlimizdeki Kulüplerimize Nasıl katkı sunarız. Amatör futbolu nasıl geliştirelim diye göstermiş olduğumuz, çabaya kayıtsız kalan sen değilimsin?

 H.Z Mevlana ne Demiş?  Ya Göründüğün gibi ol Yâda Olduğun gibi görün.

   27   YILDA NEVŞEHİR İLİNDE AMATÖR SPOR VE AMATÖR FUTBOLA NE YAPTIN?

27 Yılda Nevşehir ilinde yeni Kulüp kurulması için Somut Ne Yaptın?

27 Yılda Nevşehir ilinde Kaç tane Kulüp Kapandı.?

27 yılda Nevşehir ilinde Kulüplerimiz kapanmasın diye Hangi somut ne Yaptın?

27 Yılda Nevşehir İlinde Alt yaş guruplarını Oluşturmak için Kulüplerimize Ne yardımı Yaptın?

27 yılda Nevşehir İlinde müsabakalara Çıkmak isteyen İmkânsızlıkla boğuşan Hangi Kulübümüzün Masraflarını yatırıp Müsabakalara çıkartıp geçlerimize spor yaptırdın?

27 yılda Nevşehir İlinde Amatör sporun geliştirilmesi için Hangi somut projeyi yaptın?

27 yılda Nevşehir ilinde Amatör futbolu geliştirmek için Hangi Somut projeyi yaptın?

27 yılda Nevşehir ilinde Profesyonel Takım olmaması için Hangi somut adımı attın?

27 yılda Nevşehir İline ASKF Binası Aldın. Has bel kader veya bi yerden almışlar dediğin Belgenin kursunu açtım diyorsun. Birde oynanan Tüm Müsabakalarda Müsabaka ücretini düzenli alıyorsun.  Sen evde yatarken  2 kişi Seçim yapıyor ve sen başkan seçiliyorsun..

Benim bildiğim bu;

 

Günah işlemenin birçok araçları vardır, fakat yalan bunların hepsine uyan bir saptır. Oluver Wendell 

 

TÜFAD DEDİĞİN DERNEĞİN NEVŞEHİR ŞUBESİ NİN KURULUŞ SURESİ -1-YIL OLDU

1-Yaptıkları; Nevşehir Tüfad Şubesi Olarak GENÇLİK HİZMETLERİ SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE AÇILAN Yaz Futbol okuluna Futbol Antrenör Desteği verip 400 ün üzerinde ,Yaz döneminde, İlimizdeki çocuk ve gençlere hizmet etti.

2-Nevşehir Belediye Başkanı Sayın; Hasan ÜNVER’ e Çıkıp İlimizde 06-15.Yaş guruplarının Turnuvasını ve ;Turnuva sonunda Yetenekli sporcuları Türk Futbolu ve İlimiz Futboluna Kazandıracak. Projeyi sunduk. Göründüğü gibi 1 yılda 2 tane Ülkemiz ve ilimiz adına faydalı olacak Çalışma yapıldı.

Çocuğun ve Topun olduğu her yerde Tüfad Olmuştur Bundan sonrada olacaktır.

Çok Değerli basın mensuplarımız; şunu bilin ki; TÜFAD Nevşehir Şubesi Olarak. Ne ASKF Nede diğer bir Paydaşlarımız ile Kavgamız Olmaz. Ve Olamazda.

Bizim kavgamız Ülkemiz,ve  İlimizin   çocukları içindir. Bu nedenle yapılacak Faydalı işlerde, Her zaman hazırız. Bizler Futbolun Alt Paydaşları Olarak Çocuklarımıza ve gençlerimize ne yapabiliriz? İlimizdeki, Kulüplerimizi; kendi ayakları üstünde durabilecek seviyeye Nasıl getiririz. ?Kaliteli ve nitelikli Sporcuları nasıl yetiştiririz, nasıl çoğaltırız; Düşüncesiyle hareket ederken, bunlara karşı direnen zihniyete karşı verdiğimiz mücadeleye kavga denirse  Ülkemiz için. İlimiz için kavga etmeye devam edeceğiz.

Türkiye Futbol Federasyonu. Ve İlgili Kurullarına ora bura diyen. Tüfad a Tüfad denen dernek diyen, Futbol Antrenörlerini. Bir yerden ve has bel kader belge almışlar sözleriyle, İfade eden ASKF Başkanı Talihsiz ve Yersiz açıklama yapmıştır. Bahse konu Tüzel kişiliklerden ve Futbol Antrenörlerinden Özür dilemelidir;  Kanuna Talimatlara Uygun olan Amatör Futbolu geliştirecek. Amatör Kulüplerimizi, Ayakta tutacak her  çalışmada Nevşehir Tüfad Olarak Yer alırız. Nevşehir Amatör Kulüp yöneticilerimize sesleniyorum; Nevşehir TÜFAD olarak Sizlere elimizden gelen Her türlü Yardımı Yapıyoruz yap maya’da devam edeceğiz. Her türlü bilgiyi Doğru objektif olarak öğrenmek isteyen Tüm kulüp yöneticilerimize Derneğimizin Kapısı açıktır. Nevşehir İli Ve Spor Kamuoyuna saygılarımla Duyurulur.   …./…./2014

Problemin kendisinde olduğunu göremeyen insanlar. Çözümü başkalarının huzurunu bozmakta bulurmuş.  

                                    Kenan GERÇEKER

                              Nevşehir. Tüfad. Yönetim Kurulu adına

                             Şb.Başkanı