Büro Memur Sen İl Eğitim Sekreteri Evren Gülkan ile Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü İşyeri Temsilcisi Ş. Doğan Turgut, kurumda görev yapmakta olan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çiçekler eşliğinde kutladı.

Büro Memur-Sen Nevşehir İl Eğitim Sekreteri Evren Gülkan yaptığı açıklamada; tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emeği için verdiği mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmayan kadınların, önemine dikkat çekti. Gülkan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyor ve destekliyoruz. Kadınların üretime ve yönetime katılma imkânına kavuştukları her ülkede, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık olduğumuzu, Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını belirtmek isterim” dedi.    

Her başarılı  erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesi ile değil, her başarılı erkeğin yanında bir başarılı  kadın vardır anlayışıyla ilerlemenin ülkenin dinamiği olacağı düşüncesi içerisinde olduğunu belirten Büro Memur Sen İl Eğitim Sekreteri Evren Gülkan, güçlü bir toplumda yaşamanın kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek zorunda olunması gerektiğini vurguladı. Gülkan “Biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegâne koşuludur. Bu vesile ile; tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyorum” diye konuştu.