Tuncay Güz Haber Merkezimize gelerek  26 Ocak 2014 tarihinde yapılması planlan Ürgüp Esnaf ve Sanatkarlar odası seçimine 1 ay kala Başkan Adaylığını açıkladı.
Ürgüp Esnaf ve Sanatkarlar Odasında seçimin 26 Ocak 2014 tarihinde, çoğunluk sağlanmazsa 02 Şubat 2014 tarihinde yapılması planlanıyor.

Ürgüp esnafının sorunlarını yakından takip ettiğini, bu anlamda çözüm önerileriyle aday olduğunu ifade eden Ürgüp Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Tuncay Güz "Oda üyesi olan esnaf ve sanatkarlarımıza şeffaf, dürüst ve paylaşımcı bir yönetim sözü veriyoruz. Amacımız üyelerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişlik kazanmalarına öncülük etmektir" dedi.

TUNCAY GÜZ KİMDİR?
1973 Doğumlu, Lise öğreniminin bir kısmını Ankara’da kalan kısmını da Ürgüp Lisesinde tamamladıktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Maliye Bölümünü okumakta iken okulunu dondurup Askerlik görevini tamamladı. Askerlik görevini tamamladıktan sonra Yurtdışına giderek burada çeşitli faaliyet alanlarında çalıştı. 2006 Yılında Türkiye’ye dönerek farklı alanda esnaflıklar yaptı halen Ürgüp’te Restoran işletmeciliği yapmaktadır. İngilizce ve Flemenkçe bilmekte, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Başlıca Projelerimiz…

1--Odamıza kayıtlı tüm esnaflarımız adına esnaf kart çıkartıp ihtiyacı olan malzemeleri anlaşma sağladığımız yerlerden daha ucuz bir şekilde temin etmelerini sağlanacak örneğin; akaryakıt, mutfak  tüpü, ısınma malzemeleri seyahat indirimi vb. gibi…

2--Ticaret Odası ve Belediye ile koordineli çalışarak Mevcut esnafımızı korumak için aynı meslekte yakın mesafede işyeri açılışını engellemek ihtiyaç doğrultusunda farklı bir alana yönlendirerek hem esnafımızı korumak, hem de yeni işyeri açacak kişileri güvence altına alınmış olacak, böylelikle işyeri pirim değeri yükselecek  ve anlamsız rekabet ortadan kalkmış olacaktır.

3—Gerçek usulde vergi mükellefi esnafların 2013 yılı itibariyle ortalama 110 Lira olan muhasebe ücretleri yapacağımız yenilikle birlikte 60 Llira civarına düşecektir. Bunun için projemiz hazırdır.

4—Odamıza, büyük ve çok katlı bina kazandırarak faaliyet alanını genişletip sermaye artışı yapıp bu sermayeden esnafımıza faizsiz kredi sağlayacağız. (Öğrenci yurdu, Esnaf Oteli vb. gibi. )

5--Her  ay düzenli olarak üyelerimiz ziyaret edilecek, muhasebesini odamızın tuttuğu köy ve beldelerdeki esnaflarımızın evrakları toplanıp, onlara hangi hizmette bulunulabileceğimiz hakkında fikir edinip  yönetime tüm esnaflarımızı katmış olacağız

6--Çeşitli tur ve organizasyonlar yaparak üyelerimizin bütçesini yormadan gerek yurt içi gerekse yurtdışı tatil veya kültür turları düzenleyerek esnafımıza hoş vakit geçirme imkânı sağlayacağız.

7--Odamız adına anlaşma sağlayacağımız bir Avukatlık bürosu ile esnafımızın mesleki faaliyetleriyle ilgili uğradıkları haksızlık karşısında ücretsiz avukatlık hizmeti alma imkânı sağlanacak.

 8-- KOSGEB ve ahilik gibi kurumlardan esnafımızın faydalanabilmesi için halk Eğitim merkezleri aracılığı ile kurs açarak esnafların bilinçlendirilmesi ve bu haklardan faydalanması sağlanacak

9—Odamız daha güçlü, saygın daima esnafının yanında olan güven duyulan bir kurum haline getirilecek zedelenen imajı böylece yenilenmiş olacak, Bağ kurlu hizmetkârlara yakışır bir Ürgüp esnaf ve sanatkârlar odası oluşturacağız--Kurulduğu yıl olan 1972 den beri, esnafımız için hiçbir faaliyette bulunmamış bu kurum üye esnaflarına hakkettikleri maddi ve manevi desteği sağlamakla yükümlülüklerini yerine getirmiş olacaktır.

 

Bu hizmet kervanında bizimle yönetimde yer almak isteyen; Tüm aktif, üretken esnaflarımızın ziyaretlerini bekleriz.

Alışılmışın dışında; yeniliklere açık, yeni ufuklar, yeni projeler için 26 OCAK 2014 Tarihinde yapılacak Ürgüp Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçimlerinde Siz değerli esnaf kardeşlerimizin desteğini bekliyoruz…

EKİBİMİZ ÇOK KISA BİR ZAMANDA AÇIKLANACAKTIR.