“Turgay Başyayla İle İftar Yolculuğu”nun iftar durağı Nevşehir oluyor. Son iftar sofrasında yöresel tarifler arayanlar için hanımlar geleneksel Ramazan lezzetlerini hazırlıyor. Muhteşem doğal güzellikleriyle tüm dünyanın ilgi odağı olan Göreme’de sulu köfte, testi kebabı, tık tık mantı ve oklava baklavası hazırlamanın püf noktaları anlatılıyor. Büyük bir emekle hazırlanan çömlekler, özenle süslenen sanat eserleri ekrana geliyor.

Ürgüp Yunak Evlerinin muhteşem manzarasında çekimleri yapılan Turgay Başyayla ile İftar Yolculuğu programı saat 13:00'te Show Tv'de, kaçırmayın.

 
Turgay Başyayla ile İftar Yolculuğu bugün Nevşehir ve Kapadokyanın muhteşem manzarasında geleneksel yemekleriyle saat 13:00'de Show Tv'de

Ramazan ayının manevi coşkusu, Anadolu'nun yöresel lezzetleri ile buluşacak!

Türkiye'yi şehir şehir, köy köy gezen Turgay Başyayla, bu kez iftar sofralarının yüzyıllardır vazgeçilmezi olan enfes tatları ve müthiş tarifleri ekrana getirecek.
Turgay Başyayla ile İftar Yolculuğu'nun her bölümünde farklı bir ilimizde yaşanan Ramazan heyecanına ortak olacağız. Şehirlerimizin tarihi ve kültürel sembolü haline gelmiş noktalarında, bereketli Ramazan sofraları için yapılan hazırlıklara siz de evinizden katılabilirsiniz.
İftar sofralarınızı yöresel ve geleneksel tatlarla şenlendirmek için kimi zaman bir konakta, kimi zaman bir kervansarayda lezzetli elleriyle teyzelerimizden, ninelerimizden ve birbirinden başarılı aşçılarımızdan özel tarifleri ve püf noktalarını ekrana getireceğiz.
On bir ayın sultanı Ramazan'ın ruhunu yansıtan tasavvuf musikisinin en güzel örneklerini, kalplere dokunan ilahileri, kasideleri yöresel sanatçılardan ve korolardan dinleyeceğiz.
Anadolu'nun sımsıcak insanlarının el ele verip bugünlere dek taşıdığı geleneksel Ramazan adetlerini; tarihi çarşılardaki, pazarlardakiRamazan bereketini Turgay Başyayla samimi sunumuyla sizlerle buluşturuyor.
Keyifli sohbetlerle ruhunuzda, Anadolu'nun geleneksel lezzetleriyle de iftar sofralarınızda unutulmaz tatlar bırakmak istiyorsanız Turgay Başyayla ile İftar Yolculuğu’nu kaçırmayın!