Kapadokya Bölgesinde satışa sunulan meyve şarapları yerli ve yabancıların ilgisini çekiyor.
Üzümü ve şarapları ile meşhur Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’nde yaklaşık 5 yıldır satışa sunulan meyve şarapları özellikle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı tarihi evleriyle ünlü Şirince köyü’nde üretilen meyve şaraplarının Kapadokya Bölgesi’nde de büyük rağbet gördüğünü anlatan .Şarap Evi İşletmecisi Kağan Yücel, üzüm şarabından daha çok turistlerin meyve şarabını tercih ettiğini belirtti.
Şeftali, elma, nar, kavun, böğürtlen ve vişne başta olmak üzere 10 çeşit meyve şarabının satıldığını kaydeden Yücel; “ İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı tarihi evleriyle ünlü Şirince köyünde üretimi yapılan şarapları bizde Kapadokya bölgesinde turistlerin beğenisine sunduk. Beklediğimizden büyük bir ilgiyle karşılaştık. Bölgemizi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler meyve şaraplarının tadına muhakkak bakıyor. Özellikle yabancı turistler böğürtlen, nar ve vişneli şarapların tadını merak ediyor. Onun dışında yerli turistler şarap almadan gitmiyor. Kendisi içmese bile hediyelik şarap alıyor" dedi.