Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Kişisel Gelişim Seminerleri’nin ikincisi olarak ‘Stresle Başa Çıkma Yöntemlerinden Biri: Sahaja Yoga Meditasyon’ adlı etkinlik düzenlendi.

Üniversitemiz merkez yerleşke Tafana Tesisleri Kubbe Altında gerçekleştirilen etkinliğe; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Zeynep Aslan, “Bugün ikincisini gerçekleştireceğimiz seminerin temel konusu stres kavramı. Stres, özellikle son zamanlarda fizyoloji, sosyoloji, psikoloji, psikiyatri ile diğer tıp alanlarında ve gündelik yaşamda herkesin kullandığı popüler kavramlardan biridir. Kişinin baş etme yeteneğini aşan ya da zorlayan bir durum algılandığında ortaya çıkan otomatik bir tepki olarak tanımlanmaktadır. Gerek günlük yaşamda gerekse iş yaşamında stres yaratan birçok faktörle karşılaşılmaktadır. Bu faktörleri tamamen ortadan kaldıramayacağımıza göre stresle baş etme yollarını öğrenmemiz gerekmektedir. Ruhsal ve fiziksel sağlığımızı tehdit eden bir unsur olan stresin üstesinden gelebilmek için çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemlerden biri de meditasyondur” diye konuştu.

‘Stresle Başa Çıkma Yöntemlerinden Biri: Sahaja Yoga Meditasyon’ hakkında katılımcılara bilgi veren Prof. Dr. Ertan Yetkin,  ‘Stres nedir ve nasıl zarar verir?’, ‘Vücudumuzun strese cevabı nasıldır?’, ‘Başarıya, huzura, barışa giden yolda neye ihtiyacımız var?’, ‘Aydınlanma nedir?’, ‘Kendi gücümüzün sınırlarını biliyor muyuz?’, Sağlıklı yaşam ve sahaja yoga’, Shri Mataji ve O’nun kazındırdıkları’ konularında sunum ve uygulamada bulundu.

Etkinlik, üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci’nin konuşmacı Prof Dr. Ertan Yetkin’e plaket takdimi, Sahaja Yoga,  müzik ve uygulaması, Hint kınasının tanıtımı ile son buldu.