Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülke genelinde üyesi en az açığa alınan sendikanın Türk Eğitim Sen sendikası olduğunu kaydetti.
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz tarihinde yapılan darbe girişimi sonrasında ilk gün söyledikleri gibi bugün de devletimizin yanındayız derken ülke genelinde üyesi açığa alınan en az sendikanın Türk Eğitim Sen sendikası olduğunu kaydetti. Uğur, Öncelikle 15 Temmuz kalkışması ülkemiz için önemli bir olaydı. Orada gördük ki Türkiye uçurumun kenarından dönmüş vaziyette. Bu sebeple bir kez daha ülkemiz inanlarına tüm camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. O günde söylediğimiz gibi bugünde söylüyorum Türk Eğitim Sen sendikası olarak devletimizin yanındayız. Devletimizin dirliğini ve birliğini bozan kim olursa olsun hangi görüş akım olursa olsun Türk Eğitim Sen camiasında yer bulmamıştır bulamayacaktır. Tabi ki hükümetimiz 15 Temmuz kalkışmasından sonra devlette ki arınmayı temizlemeyi gerçekleştirmek için bir dizi çalışma başlattı. Bu çalışmanın boyuta her geçen gün büyümekte ve tespitler yapılmaktadır. Özellikle kamu çalışanları içinde FETÖ terör örgütü ile ilişkili olanlar tespit edilerek kamudan dışlanması atılması ve aynı zamanda da bu insanların kamu oyunda tespitini yapmayı gerçekleştirmektedir. Tabi ki tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de açığa alınmalar tutuklanmalar devam ediyor. Elbette büyük bir sendikayız. Kitle sendikasıyız. Bizimde üyelerimiz içerisinde açığa alınmalar oldu. Bu açığa alınmaların yüzde 98’i özel bir kolejde öğrencileri çocuğu orada okuyan üyelerimiz açığa alındı. Biz inanıyoruz ki devletimiz gerekli güvenlik çalışmalarını yaptıktan sonra bu arkadaşlarımızın masumiyetini görerek görevine iade edileceğini düşünüyoruz” dedi.
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde akademisyenlerin tutuklanmaları konusunda ise bu örgütle ilişkili bu örgütle çok ciddi katkılar yapan, beyin gücü oluşturan, maddi manevi destek vererek büyümesinde katkısı olan her kimse devletimizin adli organlarında yargılanarak eğer suçu sabitse cezasını çekmesi taraftarıyız ifadelerini kullandı. Uğur, “Ancak üniversitede akademisyen bazında çok ciddi tutuklamalar oldu, açığa alınmalar ve meslekten men edilmeler oldu. Üniversite bu kapsamda önemlidir. Çünkü akademisyenlerin bu örgütle ilişkilendirilmesi her ne kadar şuanda tutukluların suçları sabit olmuş olmasa bile ancak bir tutuklanma ile de ilişkililer. Bu kapsamda üniversiteli akademisyenlerin durumu önemli . Biz şunu söylüyoruz bu örgütle ilişkili bu örgütle çok ciddi katkılar yapan, beyin gücü oluşturan, maddi manevi destek vererek büyümesinde katkısı olan her kimse devletimizin adli organlarında yargılanarak eğer suçu sabitse cezasını çekmesi taraftarıyız. Türk Eğitim sen olarak olayları çok ciddi bir şekilde takip ediyoruz. İlimizde ki yetkiler ile bu konu ile ilgili temas halindeyiz. İlimizde ki yetkililere Türk Eğitim Sen olarak yapacakları çalışmalarda yardımcı olacağımızı devletimizin yanında olduğumuzu da söylüyoruz. Ancak masum olan her arkadaşımızın da eski haline görevine dönmesi için de çalışmalarımız devam ediyor. Türk Eğitim Sen Türkiye çapında da açığa alınan sayı olarak en az kuruluştur” diye konuştu.