Nevşehir Türk Eğitim Sen Şube Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu, Nevşehir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi konferans salonunda yapıldı.

"Uğur Güven Tazeledi"
Türk Eğitim Sen Şube Başkanlığı 1. Olağan Genel Kuruluna MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, MHP İl Başkanı Göksel Taşçı, Kamu Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, BBP İl Başkanı Şerafettin Karataş, BBP Milletvekili Adayı Yavuz Başaran ve üyeler katıldı.
Nevşehir Türk Eğitim Sen 1. Olağan Genel Kuruluna tek liste halinde giren Mustafa Uğur 6. kez Türk Eğitim Sen Şube Başkanlığına seçildi.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanlığına yeniden seçilen Mustafa Uğur yaptığı açıklamada, ‘’Bugün burada Türk Eğitim Sen’in 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleşiyor. Biliyorsunuz yakın bir zaman da Türk Eğitim Sen genel merkezi tarafından tüm teşkilatlarında seçim çalışmaları tamamlanmıştı. Bu çerçevede de Nevşehir Türk Eğitim Sen yeniden bir olağan genel kurulu aldı. Bu karar çerçevesinde bugün şube olağan kongremizi gerçekleştirdik. Amacımız ve gayemiz başta ülkemiz ve ilimiz eğitim çalışanları olmak üzere tüm eğitim çalışanlarının sorunlarını, taleplerini ve isteklerini bize verilen yetki çerçevesinde çözüme kavuşturmaktır. Yerel anlamda da ilimizin başta eğitimini ileri seviyeye taşımak, meslektaşlarımızın daha iyi bir şekilde görevlerini sağlamak amacıyla ilimizde ki çalışmalarımızı da bu dönemde devam ettireceğiz. Kongremizin ilimize eğitim çalışanlarına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Türk Eğitim Sen olarak hedefimiz tek olacaktır. Nevşehir’de hem yetkili hem de etkili sendikacılığımızı devam ettireceğiz. Sadece eğitim sorunları değil aynı zamanda da ülkemizin ve ilimizin çözülmesi gereken sorunlarıyla ilgili de çalışmalarımız devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur’un 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekilliği Genel seçimlerinde MHP’den 3. Sıra adayı gösterilmesinin ardından Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi fesih edilmişti.