Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’nın, 2016 yılı Genç-Des programı kapsamında destek alan “Kapadokya’nın Genç Sesleri Türk Halk Müziği Ses Yarışması”  için 196 genç başvuruda bulundu.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, Nevşehir ve ilçelerini kapsayan Türk Halk Müziği Ses Yarışması’na gençlerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek şöyle konuştu: “Milli Kültürümüz içinde önemli yeri olan Türk Halk Müziği alanında gençlerimizin yeteneklerini desteklemeyi amaçlayarak hazırladığımız projemiz, beklediğimizin üstünde yoğun talep gördü. Şimdiye kadar gençlerimizin görüşlerine ve taleplerine hep değer verdik. Onlar için en iyisini yapmak için gayret sarf ettik. Düzenleyeceğimiz bu yarışma ile gençlerimizin müzik alanında güzel başlangıçlar yapmalarına ufak bir katkı sağlarsak ne mutlu bizlere. Yarışmamıza olan büyük ilgiden dolayı vatandaşlarımıza ve gençlerimize teşekkür ediyor, finale kalacak olan yarışmacılarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
Nevşehir merkez ve ilçelerinden şartname koşullarına uyan toplam 196 gencin başvuru yaptığı yarışmanın, 105’ini kadın, 91’ini erkek katılımcılar oluşturuyor.
Nevşehir il merkezi ve ilçelerinden yoğun başvuruların alındığı ses yarışmasının ön elemeleri 15-16-17 Aralık 2016 tarihlerinde Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak. Konservatuvar öğretim görevlilerinden oluşan bir jüri tarafından yapılacak ön elemeler için, yarışmacılar bu hafta ve önümüzdeki hafta bilgilendirilecekler.
Finale seçilen 15 aday, 24 Aralık 2016 Cumartesi saat 19:00’ da Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek final programıyla vatandaşlarla  buluşacak.
Ünlü jüri üyeleri ve müzik ekibinin eşliğinde gerçekleştirilecek final gecesinde birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye 5.000 TL ödül verilirken, üç kişiye de 1.000 er TL mansiyon ödülü verilecek.