2017 Yılı itibari ile bu eğitimin zihinsel engelli bireylere, zihinsel engelli bireylerle çalışan profesyonellere ve ailelere yönelik bir takım etkinlikler yapılmaya başlanmıştır. Bu kapsamda Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği (KEYDER) ile birlikte Zihinsel Engellilere yönelik afet eğitim projesi kapsamında Nevşehir İlinde Engellilere yönelik çalışan öğretmen psikolog, fizyoterapist, hemşire gibi profesyoneller Bursa Valiliği ev sahipliğinde Bursa Valiliği Afet Eğitim Merkezinde Uygulamalı eğitim almışlardır.

İkinci aşama olarak zihinsel engelli bireyler Türk Japon Vakfı tarafından sosyal ve eğitim programı içeren bir organizasyon ile Bursa ilinde misafir edilmiştir. Bu organizasyona Nevşehir Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinden 18 Zihinsel Engelli birey 11 Bakım Elemanı ayrı ayrı eğitime alınarak afetler konusunda bilgili ve hazırlıklı olması amaçlanmıştır.

Projenin 3.Aşaması olarak Türk Japon Vakfı İlimiz Ticaret ve Sanayi odası toplantı salonunda 11.03.2018 Pazar günü saat: 09:30 da zihinsel engelli bireylerin ailelerine yönelik temel afet bilgilendirme ve afet riski azaltma eğitimi planlamıştır.

10 Mart 2018 Cumartesi günü Türk Japon Vakfından Japon ağırlıklı bir grup, Nevşehir Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ’ın ev sahipliğinde ziyaret ederek engelli gençlerle öğle yemeği verilecek.