Trafik kazalarında günde ortalama 24 kişi , yılda 8,700 kişi  hayatını kaybederken , 250.000’den fazla vatandaşımız yaralanmaktadır. Yaralanma vakalarının çoğunda sağlık problemleri ya da sakatlıklar yaşam boyu sürmektedir. Son 3 yılda 833 vatandaşımız doğal afetler nedeni ile 12.000 vatandaşımız ise trafik kazaları nedeni ile yaşamlarını kaybetmiştir. Trafik kazalarını insan eli ile yaratılan bir afet olarak nitelendiriyor misyonumuz gereği söz konusu afetin yaşamları söndürmemesi adına sorumluluk üstleniyoruz.
     
Ülkemizde Trafik Kazalarının Yılda Maliyeti ,

8,700 Ölü,
250,000 Yaralı,
40 Milyar TL Maddi Kayıp
Bu Parayla  -  4,000 adet Okul
                    -  1,600 adet Hastane   yapılabilir.
 
 Emniyet Kemeri bir kaza anında ölüm ve yaralanma riskini azaltacak en etkili tertibattır. Araç içerisinde emniyet kemeri takmak ölüm ve yaralanmalara karşı önde oturan yolcuyu % 50 , arkada oturan yolcuyu % 75 oranında korumaktadır. Trafik çarpışmalarında her 4 kişiden 3’ü araçtan fırlayarak hayatını kaybetmektedir. Yasalara göre araç içerisindeki tüm yolcular emniyet kemeri takmak zorundadır.

Türk Kızılayı trafik kazalarını halk sağlığını etkileyen ve insan eliyle oluşan bir afet olarak nitelendirmektedir. Bu konuda vereceğimiz destekle binlerce kişinin hayatta kalmasına, yaralanmaların azalmasına ve ülke ekonomisine katkı sunacaktır.
           
Türk Kızılayı Ürgüp Şube BaşkanıMehmet Yaman Yaptığı Açıklamada;'' Türk Kızılayı Ürgüp Şube Başkanlığı olarak bizlerde bu konuda farkındalık yaratmak ve insan hayatına verdiğimiz değerden dolayı Ürgüp ‘ ten Kastamonu’ya sembolik koşu düzenlemiş bulunuyoruz. 16.11.2016 da başlayacak olan Koşu esnasında Uğrayacağımız Kırşehir, Kırıkkale illerindeki şube başkanlarımız ile bu konuyu anlatıp 18.11.2016 Cuma günü Kastamonu Kızılay Şubemiz ve Üniversite Kızılay Gençlik Kulübü ile düzenleyeceğimiz bilgilendirme toplantımızla sonlandıracağız.'' dedi.
 
KEŞKE DEMEMEK İÇİN EMNİYET KEMERİNİZİ TAKIN