TÜRK POLİS TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 169. YILI TÖRENLERLE KUTLANIYOR

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 169. Yıldönümü Nevşehir’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Kutlamaların başlaması nedeniyle düzenlenen törene Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de katıldı.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 169. yıldönümü kutlamaları kapsamında  Nevşehir İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu ve beraberindeki bazı şube müdürleri ve polis memurları Vali Ceylan’ı makamında ziyaret etti.  Vali Ceylan, ziyarette özverili çalışmalarından dolayı emniyet yetkililerine teşekkür ederek Polis Haftalarını kutladı.

Kutlama programı daha sonra Hükümet Konağı önünde devam etti. Vali Ceylan’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Jadarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu,  Baro Başkanı Avukat Fahri Korucu, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı törende,  ilk olarak İl Emniyet Müdürü Kalayoğlu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende konuşan İl Emniyet Müdürü Kalayoğlu, kurulduğu günden bu yana geçen sürede, Türk halkının sevgi ve güvenini kazanan, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı’nın 169. Kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek, "Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış olan cennet vatanımızın ve yüce milletimizin bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın canını, malını ve namusunu korumayı toplumumuzun birlik, beraberlik, huzur ve güven içerisinde sonsuza kadar yaşamasını sağlamayı kendine kutsal bir görev addeden Türk Polis Teşkilatı; kanunların hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayatı görevleri üstlenmiştir. Emniyet teşkilatı 21. Yüzyılda, evrensel değerlerle, kendi kültürünü özümsemiş, çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri de kullanmak suretiyle suç ve suçlularla mücadelede dünya polis teşkilatlarıyla entegrasyon sağlamıştır.” Dedi.

Nevşehir’de 1 hafta süre ile devam edecek kutlamalar kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.