Nevşehir Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin yaptığı açıklamada sağlıkta şiddetin biran önce son bulması gerektiğini kaydetti.
Sağlıkta şiddetle ilgili olarak Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, basın açıklaması yaptı. Çetin, yapmış olduğu açıklamada;
“Sağlık çalışanlarının can güvenliğinden emin bir şekilde hizmet vermesini engelleyen, çalışana adeta bugün eve sağlam dönebilecek miyim tedirginliğini yaşatan sağlıkta şiddet artık katlanılamaz bir hal almıştır.
Öyle ki; yaptığımız araştırmalarda sağlık çalışanlarının yüzde 70’i şiddete uğramışlardır.
Beyaz kod verilerine göre son iki yılda göre sözlü veya fiziksel şiddete uğrayan sağlık çalışanı sayısı 20 bin 159’dur. Bu tablodan daha da vahimi şiddetin artarak devam etmesidir. Beyaz koda 2012 yılında ayda 721 şiddet vakası bildirilmiş. 2013 yılında 721 vaka 890'a, 2014 yılında ise ayda 976 vakaya yükselmiştir.
Bu şiddet olaylarından biride ne yazık ki Nevşehir’de yaşanmıştır. Nevşehir devlet hastanesinde bir arkadaşımız bir hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Savaşta matarasındaki suyu düşmanıyla paylaşan bu milletin evladları, kendilerine en zor zamanında şifa dağıtan sağlık çalışanlarına şiddet uygulamalarını anlamak mümkün değildir.
Şifa veren ele saldıran, şiddeti bir yol ve yöntem olarak gören bu saldırganın cezalandırılmasını istiyoruz. Ne zaman tedbir alınacak, ne zaman sağlık çalışanları güvenli bir çalışma ortamına kavuşacak bekliyoruz.
Türkiye'de Soma ve Ermenek örneklerinde olduğu gibi hep facialardan, felaketlerden ve cinayetlerden sonra ne oluyormuş neler yapabiliriz diye bakılıyor. Fakat o bakışın ömrü de ne yazık ki kısa oluyor. Her şey bir başka faciaya, felakete ve cinayete kadar unutuluyor.
Artık sağlık çalışanları şiddete uğramasın istiyoruz. Hükümetin, idarecilerin kısacası artık devletin sağlık çalışanını duymasını istiyoruz. Alınan önlemler kağıt üzerinde kalmasın. Süslü laflar, hamaset kokan nutuklar sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin çözümü olmadı, olamaz. Caydırıcı önlemlerin bir an önce alınması gereklidir. Temel insan hakları aykırı olmamak kayıt ve şartıyla acil haller dışında sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalandırılmamaları, saldırganların tutuklu yargılanmaları birer caydırıcı çözüm önerisi olarak düşünülebilir.
Biz Türk Sağlık-Sen olarak şiddete uğrayan arkadaşımıza tekrar geçmiş olsun diyor ve onun her zaman yanlarında olduğumuz ifade ediyoruz. Biz artık devlet göreve diyor ve şiddete çözüm, şiddeti uygulayanlara ağır ceza istiyoruz.
Hepinize teşekkür ediyor Saygılar sunuyorum.” dedi.

Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.