Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Kamu Çalışanları Zor Günler Geçiriyor”

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Turizm Otelcilik Lisesi'nde istişare toplantısı gerçekleştiren Türk  Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci üyelerine seslendi.

İstişare toplantısına Türk Sağlık-Sen Nevşehir Yönetiminin yanı sıra Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı diğer iş kollarının Nevşehir temsilcileri ve Türk Sağlık-Sen üyeleri katıldı. 

Önde Kahveci "Kamu çalışanları zor günler geçiriyor. Şu an itibari ile kamu çalışanlarını temsil yetkisi elde etmiş konfederasyon ve bağlı sendikalar bir yıl önce yapmış oldukları toplu sözleşme sonuçlarını telafi etmek için TKS bir gayret ve çaba sarf ediyor ama yetkili sendikalardan hiçbir çaba yok. Toplu sözleşme imzalanmış, gelin görün ki 9. ay dahi olmadan memur enflasyona yenik düşmüştür. Sayın Babacan açıklama yaparak yıl sonu enflasyonun 9.4 olacağını ifade etti, bize göre bu rakam daha yukarı çıkacak. Dolayısıyla kamu çalışanları bu yılı kaybetti. Bu kaybı önleyebilmek için biz Türkiye Kamu-Sen olarak ek zam talep ediyoruz" dedi.
Memurların kayıplarına dur demek için sendika değiştirmenin gerektiğini belirten Kahveci "Hükümet toplu sözleşmelerde enflasyon farkı verilmesi ile ilgili bir anlaşma olmadığı için enflasyon farkı veremeyeceğini ifade etti. Rakamlara göre memur enflasyona sarı sendika tarafından ezdirilmiştir. Bu yüzden kamu çalışanları 1-2 yılını daha kaybetmek istemiyorlarsa üye oldukları konfederasyonu değiştirmelidir. Bizi ancak %12'lik gelir kaybı bekliyor bu yüzden ilerleyen günlerde Türkiye Kamu-Sen olarak hem Ankara'da TBMM önünde hem de illerde alanlarda demokratik tepkimizi ortaya koyacağız. Biz bunlar için mücadele ederken sarı sendika akil adamlık ile uğraşarak, bölücülerle kol kola misyon peşindedir. Sizin kendiniz sendikacı olmasanız da adınız sendikacıdır, sendikacılık yaparak memurun hakkını korumaya çalışın artık." diye konuştu.