Aslen Nevşehir'in Kuyulutatlar köyünden olan değerli hemşehrimiz Bartın il Milli Eğitim Müdürü Yaşar DEMİR, 108 okul müdürüne göndermiş olduğu Noel-Yılbaşını okullarda kutlanmaması gerektiği söylediği mesajı Türkiye gündeminde büyük yankı uyandırdı.

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü, Nevşehirli değerli hemşehrimiz Yaşar Demir, okul müdürlerine yılbaşı nedeniyle gönderdiği mesajda Hıristiyanlık propagandası olan noel-yılbaşı kutlamalarının çocuklarımızın bilinçaltını işgal etmesine fırsat vermeyerek, milli bir hassasiyet sergileyeceğiniz için şimdiden teşekkür ederim" dedi.

Radikal'de yer alan habere göre, Bartın Milli Eğitim Müdürü Demir, okul müdürlerinin cep telefonlarına gönderdiği mesajda, yılbaşı kutlamalarının 'Hıristiyanlık propagandası' olduğunu ileri sürerek, bu kutlamaların çocukların bilinçaltını işgal etmesine fırsat verilmemesini istedi. Demir, yılbaşı nedeniyle kentteki 108 okul müdürünün cep telefonuna mesaj gönderdi. Mesajda şöyle denildi:

"Kıymetli yönetici arkadaşlarım, yaklaşan yılbaşı nedeniyle yüzde 99'u Müslüman olan bu güzel Anadolumuzun anasınıfı, anaokulu ve tüm okullarımızda çocuklarımıza Anadolu insanının gelenek ve görenekleri ile bağdaşmayan, Hıristiyanlık propagandası olan noel-yılbaşı kutlamalarının çocuklarımızın bilinçaltını işgal etmesine fırsat vermeyerek, milli bir hassasiyet sergileyeceğiniz için şimdiden teşekkür ederim." 

Demir, mesajı kendisinin attırdığını kabul ederek "Ama arkadaşlar herhalde Hıristiyanlık propagandası şeklinde bir şeyler yapmışlar. Hıristiyanlıkla ilgili herhangi bir şeyimiz yok. Herkesin dinine saygımız var. Mesaj orada gayet açık" dedi.

Nevşehir'den Demir'e Tam Destek...!

"Bir çok ulusal haber sitelerinde bu olayı çarpıtan haberler karşısında Nevşehirli vatandaşlarımız ise durum apaçık ortada bu konuyu farklı taraflara çekmenin bir anlamı yok.Bizim dinimiz bize onların dini onlara.Kendi çocuklarımızı kendi inançları doğrultusunda yetiştirilmesi dilek ve niyetinde olan Nevşehirli hemşehirimiz gayet güzel bir davranışta bulunmuş bunu büyütmenin bir anlamı yok diyerek Bartın İl Müdürü Demir'e tam destek verdiler."

İşte O mesaj;