Milli İradeye Saygı Platformunun Düzenlediği “Türkiye Düşerse Alemi İslam Düşer” Konulu Konferansı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi.
 

Nevşehir Milli İradeye Saygı Platformu ve Avanos Gülüstan Derneğinin katkılarıyla, Türkiye Düşerse Alemi İslam Düşer” konulu konferans Belediye Toplantı salonunda büyük ilgi ve yoğun katılımla gerçekleştirildi.

 

Konferansın açılış konuşmasını Avanos Gülistan Derneği Başkanı Mitat GÜLER yaptı ardından sözü İlahiyatçı Yazar İhsan ŞENOCAK’a bıraktı.

 

İlahiyatçı Yazar İhsan ŞENOCAK,  güncel gelişmeleri takip eden sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturdukları platform ile konferans ve toplantılar düzenleyerek halkımızı bilinçlendirmeye gayret ettikleri ifade edildi. Ülkemizde ve dünyada İslamiyet’e karşı yapılan saldırılar karşısında birlik olarak haksızlıklara karşı gelmeli ve yardım elimizi uzatmalıyız dedi. İslam tarihimizden, asrı saadetten ve Osmanlı geleneğimizden örneklerle katılımcılara hoş bir sohbet verdi.

 

Belediye Toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa katılım ve ilgi yüksekti. İl genelinde 54 sivil toplum örgütü tarafından "İradene ve Ülkene Sahip Çık"  sloganı ile yola çıkan Milli İrade Platformu ve Avanos Gülistan Derneğinin ilerleyen günlerde de konferans ve toplantılarla halkı bilgilendirmeye yönelik çalışmalarının devam edeceği ifade edildi