Türkiye Motosiklet Federasyonu 2015 Yarış Takvimi’nde yer alan, Hitit Motosiklet Kulübü tarafından 25-26 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Enduro Şampiyonası 3. Ayak yarışı, doğa ve tarihin bütünleştiği, Güzel Atlar Diyarı olarak bilinen Kapadokya bölgesinin Ürgüp ilçesinde yapılacak.

Bu yarışla; günümüzde halen TransAnatolia, geçmişte Orient Rally gibi uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan bölgede ilk kez enduro şampiyonası düzenlenecek. Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun 2012 yılında başlattığı; enduro sporunun daha fazla kitlelere tanıtılması ve yarışçılara farklı parkurlarda yarışma fırsatı verilerek deneyimlerinin artırılması amacıyla Kuşça, Azdavay ve Tokat’ta yapılan organizasyonlara Ürgüp’te eklenerek bir ilk daha gerçekleştirilmiş olacak.

İlk defa düzenlenecek organizasyon bölgenin tarihi-turistik tanıtımına sportif anlamda katkıda bulunacak. Ülkemizin gözde turistik bölgesi Kapadokya’da yapılacak şampiyona, birbirine oldukça yakın pek çok ilçeden ve turizm sezonu olması nedeniyle birçok yerli ve yabancı turst tarafından izlenmesi beklenmekte.

Ürgüp Kaymakamlığı ve Ürgüp Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleşecek olan Türkiye Şampiyonası’nda; eşsiz peri bacalarının oluşturduğu doğal parkur ve Kapadokya’nın kendine has tüf zemin yüzeyi yarışçıların sınırlarını zorlayacak ve farklı bir performans sergilemelerine olanak sağlayacak. Enduro tutkunları, Kapadokya’nın gizli kalmış dehlizlerinin, vadilerinin ve tepelerinin keşfedileceği bu macerayı 26 Temmuz’da izleme olanağı bulacaklar.

200 sporcunun motosikletiyle birlikte 25-26 Temmuzda Ürgüp’e geleceğini belirten Hitit Motosiklet Kulübü Başkanı Kubilay Karaca, konuyla ilgili Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ile görüşerek taleplerini iletti.