"EMEK VE DAYANIŞMA" GÜNÜ OLARAK KUTLANAN 1 MAYIS ÇALIŞAN BAYRAMINIZI KUTLARIZ.

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Çetin, yapmış olduğu açıklamada;

 

“Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü en içten dileklerimle kutluyorum. İçinde bulunduğumuz karanlıklardan bizlere mutlu bir geleceğin kapılarını açacak tek anahtar, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizdir. Bu birlik ve dayanışma ruhu bizlere; yapılmaz denileni yaptıracak, olmaz denileni olduracak güç vermektedir.

 

1 Mayıs bir hesaplaşma günü değil, çalışanların sorunlarının gündeme taşındığı ve çözümlerin bulunduğu gün olmalıdır. Ülkemizi gerginliğe sürükleyerek, memurun, işçinin, emeklinin sorunlarını hasıraltı etme,  gündemi saptırma amacı güdenler, çalışanlara ve sendikacılığa en büyük darbeyi vurmaktadır.

 

Çalışanların örgütlü mücadelesini zayıflatarak, küresel saldırılar karşısında bizleri çaresiz bırakmak isteyenler var. Ne yazık ki bugün, çalışanlara karşı uygulanan hukuksuzluk var. Bugün, kamu görevlilerine verdiği sözleri unutanlar, attıkları imzaya sahip çıkamayanlar var.  Yandaşlarına yer açabilmek için bir gecede 73 bin okul yöneticisini görevden alan idareciler var.  Koltuklarını koruyabilmek için yüz binlerce kamu görevlisini oradan oraya savuran sözde siyasetçiler var. Bugün en küçük ekonomik olumsuzlukta işten çıkarılan, sendika üyesi olduğu için sürülen, tehdit edilen, iş akdi feshedilen çalışanlar var. Bugün çalışanları devletin ve işverenin omuzlarında yük, gereksiz bir maliyet unsuru olarak gören ve kaderine terk eden bir iktidar var. Bugün emeğinin karşılığını alamayan, alın terini akıtan ama kıymeti bilinmeyen çalışanlar var.

 

Birlikteliğimizi kaybettikçe haklarımızı da kaybediyoruz. Bizler birlik oldukça, hiç bir güç çalışanların haklarını gasp etmeye yetmeyecektir.

 

 M. Akif Ersoy;

 

“Girmeden tefrika millete, düşman giremez

Toplu vurdukça yürekler; onu top sindiremez” diyor.

Bu nedenle bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.

Hak aramak kutsal bir mücadeledir.

 

Bizler bu mücadeleyi yalnızca bir alanda değil; her alanda, her platformda veriyoruz. Bu nedenle Taksim, yalnızca bizlerin 1 Mayıs kutlamalarını gerçekleştirme mücadelesi verdiğimiz alanın adı değil. Bugün taksim, memuruyla, işçisiyle, işsiziyle, emeklisiyle, hepimizin sorunu… Sorunumuz gelirin adil taksimi, hakların adil taksimi, hukukun adil taksimi, külfetin de nimetin de adil taksimidir.

 

Umudumuz ve dileğimiz, gelirin de, hakların da, hukukun da, adaletin de, nimetin de, külfetin de adil taksim edildiği bir ülkedir. Bizim mücadelemiz, taksimin adil yapılması içindir. Ne mutlu ki, bugün burada toplanan kalabalığa baktığımda, her şeye rağmen aydınlık bir gelecek görüyorum.

 

Bugün burada toplanan kalabalığa baktığımda; insanımızın adil bir ülke, hakça bir paylaşım, barış içinde bir yaşam özlemini ve bu uğurda mücadele etmekte ne denli kararlı olduğunu görüyorum.

Bugün burada, “gerçek anlamda toplu sözleşme ve grev hakkı olmayan sendika, sendikalı olmayan çalışan kalmasın” diyen milyonlarca emekçinin iradesini görüyorum.

 

“Babam bugün işten atılmasın” diyen çocukların, yaşama sevinçlerini görüyorum.

Baharın kurumuş dallara hayat verdiği gibi bu 1 Mayıs da çalışanın mücadelesine yeni bir soluk, yeni bir hayat verecek inşallah. Gözlerinize baktığımda gördüğüm ışık, inanmışlığımızın, azmimizin ve kararlılığımızın işareti.

 

Güzel ülkemin dört bir yanından yayılan coşku, kardeşliğimizin eseri; geleceğimizin teminatı.  İnanıyorum ki bu coşku, azim ve umut, çalışanlarımızın üzerine çöken kara bulutları dağıtacak, güneşli, güzel günlerin habercisi.

 

Kararlıyız: Biz haklıyız; biz kazanacağız. Yaşasın hak mücadelemiz, yaşasın kardeşliğimiz, yaşasın 1 Mayıs."dedi.