Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından Niğde’nin konaklı kasabasında deneme amaçlı dikilen yerli patateslerin hasadı düzenlenen törenle yapıldı.

Etkinlikte, “Patates Araştırma Enstitüsü  tarafından geliştirilen yerli patates çeşitlerinin tanıtım ve sunumlarının yapıldığı "TARLA GÜNÜ" etkinliğine Nevşehir'den de katılım oldu. Nevşehir Ziraat odası yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterler Niğde'nin tarla gününe katıldılar.

Türkiye Milli Patatesine Kavuştu

Niğde'nin Konaklı kasabasında patates araştırma enstitüsü'nün hasat ettiği patatesleri yapmış oldukları tarla günü adıyla üretilen sekiz çeşit patates tanıtımı yaptılar.

Sekiz çeşidin isimleri şöyle;  Onaran 2015, Fatih, Ünlenen Nam Nahita Çağla Levent bey, Murat bey patatesleri tohumları hasadı yapıldı.

Nevşehir Ziraat Odası Genel Sekreteri, Ziraat Mühendisi Hüseyin Güçlü FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında;
 Yapılan hasat çok kaliteli olduğu için bundan böyle İsrail, Hollanda gibi ülkelerin tohumluk patatesine ihtiyaç duymayacağız aynı zamanda bu sekiz çeşit patatete siğil hastalığına dayanıklı olup hastalık olmayacaktır. Bu sekiz patatese ilaveten dört patates çeşidinde de çalışmalar son aşamaya geldi.

Tarla Günü etkinliğine katılan AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen; "Patates Araştırma Enstitümüz’ün ürettiği yerli tohumlarımızın ilk hasadını gerçekleştirdik. Her alanda olduğu gibi tarım alanında yerli ve millileşmemiz devam ediyor. Niğde tarımımızın en büyük gelir kaynağı olan patatesin millileşmesi ve tamamen yerli üretime geçmesi için yapılan çalışmaların meyvelerini bugün aldık. Yerli tohumlarımızı geliştirerek kısa zamanda üretim safhasına geçen Patates Araştırma Enstitümüz’ün müdürü Uğur Pılak’a, ekibine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz..."dedi.

​Programa katılan AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen,etkinliğe katılımın az olduğundan dolayı katılmayanlara sitem etti. Enstitümüzün yetiştirdiği bu milli patatese sahip çıkalım bu patatesler siğil hastalığına dayanaklıdır. Sahip çıkmaz iseniz yine İsrail ve Hollanda Patatesine muhtaç kalırsınız. Bu patates Nevşehir ve Niğdenin ekmek teknesidir gibi sözler söyledi. Sonunda birde espiri yaptı 'Bu patates çiftciyi bir yıl vezir on yılda rezil ediyor.'