Türkiye’nin en önemli imamlık merkezlerinden biri olan ve bugüne kadar binlerce imam ve hafız yetiştiren Karapınar kasabası, bu manada Türkiye'nin imam yetiştiren fabrikası konumunda. Öyleki Karapınar kasabasında yetişen imamlar Türkiye'nin büyük bir ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Nevşehir’in Acıgöl ilçesi Karapınar beldesinde bulunan Şeyhül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur’an Kursu Hafız Yetiştirme Merkezide önemli bir misyon üstlenmiş durumda.


Karapınar Belediye Başkanı Mustafa Tiftik yaptığı açıklamasında; "Kasabamızı geleceğin imam hatiplerini yetiştirmek üzere hayata geçirdik. Ben inanıyorum ki bu şirin beldemiz ve  güzide eğitim yuvamızda yetişecek geleceğin imam hatipleri Türkiye'nin farklı noktalarında halkımıza layıkıyla hizmet edeceklerdir. Belediye olarak okullarımızın her türlü ihtiyacını karşılamayı kendimize görev bilmişiz.” dedi.

Beldede yetişen imamların Nevşehir merkezi, ilçeleri ve Türkiye genelinde görev yaptığını belirten Başkan Tiftik, beldede görevli tüm imamlarında Karapınarlı olduğunu dile getirdi.

Şeyhül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kur’an kursunda, hala hazırda Türkiye nin 22 farklı vilayetinden 220 erkek ve 80 kız öğrencisiyle eğitim hayatına devam etmektedir.  Kurslarda öğrencilere Hafızlık, arapça ve kıraat eğitimi verilmektedir.