Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabasının Yukarı Mahalle Muhtarı Nihat Serhat, yürüttüğü iyilik kervanı ile Türkiye'nin örnek muhtarları arasında gösteriliyor. Serhat, muhtarlık görevinin yanı sıra, başta Uçhisar’ın tanıtımı olmak üzere genci, kadını ve yaşlısı ile 7 den 77 ye eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda herkesi kucaklayan projelere imza atarak tüm mahallelinin gönlünde adeta taht kurdu. ​

Uçhisar Haydar Çankaya İ.Ö.O. Okul Aile Birliği Başkanlığı ile Uçhisar İyilik Gönüllüleri Başkanlığınıda yürüten Uçhisar Yukarı Mahalle Muhtarı Nihat Serhat, rutin bir muhtar olmadığını yaptığı icraatlarla hep ortaya koyuyor. Muhtar Serhat, asli muhtarlık görevlerinin yanında sosyal sorumluluk projelerine ve halkın içinde olmaya büyük özen gösterdi/göstermeye de devam ediyor.

İyilik projesiyle de kasabada bulunan ihtiyaç sahiplerini tespit etmek ve her an onların yanında olmak için Uçhisar halkını da destek vermeye davet ettiği proje büyük takdir topladı. Bu proje kapsamında Askıda Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneğine Uçhisar Yukarı Mahalle Muhtarından tam destek geldi.

Uçhisar'ın Yürekli Muhtarı Serhat'a Teşekkür Plaketi
Muhtar Nihat Serhat, Askıda Elbise için kendi ofisinde bir toplama merkezi oluşturdu. Uçhisarlı vatandaşlar kullanmadıkları malzemelerini bu merkeze bırakıyorlar. Ardından muhtar Serhat, bizzat kendi aracı ile toplanan malzemeleri ihtiyaç sahibi kardeşleri için Askıda Elbise mağazasına teslim ediyorlar.

İşte Bu güzel yürekli insanlarımız sayesinde kardeşlerimizin umudu olmaya devam edeceğiz diye açıklamada bulunan Askıda Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği yetkilileri tüm hayırsever kasaba halkı adına muhtar Nihat Serhat'a teşekkür ziyaretine bulunarak plaketlerini takdim ettiler. Dernek yetkilileri, "Uçhisar Yukarı Mahalle Muhtarı Sayın Nihat Serhat Beyefendiye ve Uçhisar Halkına ihtiyaç sahibinin yanında oldukları için teşekkür ederiz. Rabbimin Rızası Üzerlerine olsun, Hayırlarını kabul etsin inşallah. 
Allah razı olsun büyük bir fedakarlık örneğin iyiliğin en güzeli ile haşr eylesin Rabbim hepimizi ve bu yolda olanlara Selam Olsun.Kendise çalışma hayatına başarılar dileriz" dedi.

Muhtar Serhat Gönüller kazanıyor...
Onu bazen Kan bağışı kampanyasının başında bazen hastanede hasta ziyaretinde bazen ihtiyaç sahibinin hemen yanı başında hızır gibi yetiştiğini gören Uçhisarlı vatandaşlar Allah herkese böyle muhtar versin. Biz kendisinden razıyız Rabbimde kendisinden razı olsun diyorlar.
Organ bağış kampanyasına kasabada ilk katılım gösterenlerden biri olarak sadece Uçhisarın değil Tüm Türkiye'nin örnek muhtarı Nihat Serhat kah düğünde vatandaşların sevincine ortak oluyor kah cenazede vatandaşın acısını paylaşıyor. Ayrıca, Okul aile birliğinde de görev alarak eğitimin olmassa olmaz olduğuna inanlardan. Uçhisar Yukarı mahalle muhtarı Nihat Serhat'ı başarılı ve örnek çalışmaları nedeniyle kutluyor Türkiyenin örnek muhtarını tebrik ediyoruz.