Türkiye Sağlıklı Kentleri Birliği’ne üye 55 il, ilçe ve beldenin belediye başkanları, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde buluştu...

Sağlıklı Kentler Birliği üyesi 55 il, ilçe ve beldenin belediye başkanı Nevşehir'in Ürgüp ilçesindeki Turgut Özal Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantının ikinci gününe AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk te katıldı.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız  yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 55 belediye başkanının üyesi olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne ev sahipliği yaptığımız için son derece mutluyuz" dedi. Yıldız, "Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olan büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarını ilçemizde üç gün boyunca misafir ederek toplumsal ve insan odaklı konularda istişarelerde bulunacaklarını ifade etti.

Sağlıklı Kentler Birliği Dönem Başkan Vekili ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise birlik olarak daha önce Kırşehir ve Gebze'de farklı etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Gebze'de ki organizasyonumuz madde bağımlılığı üzerineydi. Gençlerimizi madde bağımlılığına karşı uyarma noktasında yapılan çalışmalarla ilgili bir toplantı yaptık" dedi.

Konuşmaların ardından kişisel gelişim uzmanı Şaban Kızıldağ, katılımcılara seminer verdi.

3 gün süren Sağlıklı Kentler Birliği toplantısı, yarın Kapadokya bölgesine gerçekleştirilecek geziyle son bulacak.