Türkiye’de son günlerde artan terör olayları sonrasında konserler iptal edilirken Avanos ilçesinde ise bu durum karşısında eğlenceler devam ediyor.

Türkiye’de son günlerde artan terör olayları sonrasında Türkiye’de bazı şehirlerde konserler iptal edilirken Nevşehir’in Avanos ilçesinde CHP’li belediye tarafından organize edilen Halk Panayırında ise eğlencelerin iptal edilmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Son olarak Ürgüp Belediyesi tarafından Eylül ayı içerisinde yapılacak olan Bağ Bozumu Festivali’nde etkinliklerin devam edeceği ancak konser programlarının iptal edildiği duyurulmuş ve Nevşehirli vatandaşlar tarafından Ürgüp Belediyesi büyük takdir toplamıştı.

Ülke terör olaylarından dolayı verdiğimiz şehitlere gözyaşı döküp yas tutarken, CHP'li Avanos Belediyesinin yaptığı etkinliklerinde eğlencenin iptal etmemesi, gündeme olan duyarsızlığı vatandaşlardan büyük tepki aldı. 

Türkiye genelinde son haftalarda tırmanan terör olayları neticesinde alınan her acı haberin oluşturduğu derin üzüntülere kayıtsız kalmayan birçok belediye bu konuda yaz mevsimi nedeniyle düzenlenecek olan organizasyonları iptal etme kararı aldı.

Bu konuda hassas bir yaklaşım sergileyen belediyeler, Ağustos ayında düzenleyeceği festivalleri yapmama kararı aldı. Örnek tutum içerisnde hassasiyet gösteren Belediyeler içerisinde Ürgüp Belediyesi Bağ Bozum Festivali , Kaymaklı Belediyesi Kaymak Festivalleri de yer alıyor...

CHP Avanos Belediyesinin şehit haberlerine duyarsız kalışı ise vatandaşların büyük tepkisini topladı.

Onca analar ağlarken böyle bir vurdumduymazlık ve kayıtsız kalmak bu toprakların evladı olarak bizlere hiç yakışmıyor diyen tepkili vatandaşlar Sadece biraz duyarlılık ve hassasiyet bekliyoruz diyorlar...

İşte etkinliklerin iptal edildiğini duyuran belediyelerden birkaç örnek;

Ürgüp Bağ Bozumu Festivali Konserleri İptal Edildi.

Ürgüp'te bu yıl 45. si yapılacak bağ bozumu festivali nedeniyle Ürgüp Belediyesinden açıklama yapıldı.
Terör olayları konserleri iptal ettirdi.

Ürgüp'te bu yıl 45. si yapılacak bağ bozumu festivali nedeniyle Ürgüp Belediyesinden açıklama yapıldı.

Ürgüp Belediyesi tarafından yapılan açıklamada: 

"Belediyemiz, Kaymakamlığımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız işbirliği ile bu yıl 45. si düzenlenecek olan Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali 12-13 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Bu yıl festivalin kültürel ayağı olan, kortej, üzüm ikramları, üzüm yarışmaları, pekmez kaynatma, bağ bozum etkinliği gibi bölümleri yapılacak.

Festivalin eğlence ayağını oluşturan konser etkinliği maalesef ülkemizde son günlerde artan terör olayları nedeniyle yapılmayacaktır.

Halkımıza saygıyla duyurulur..." denildi.