Kazazoğlu, Ağaçlı Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 1 Mart'ta Konya'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katıldığı MEDAŞ Bölge Elektrik Dağıtım Toplantısı'nda Aksaray'ın durumunun da ele alındığını ifade etti.

 

Kazazoğlu "Aksaray da 1 indirici merkez var. Türkiye'de tek kaynaktan beslenen tek il Aksaray. Nevşehir'de 5 indirme merkezi var, Kırşehir'de 3'üncüsü yapılıyor. Konya'da yapılan toplantıda 2015 yılına kadar Aksaray merkeze 1, Ortaköy İlçesine 1 ve Sultanhanı beldesine 1 olmak üzere toplam 3 adet daha indirme merkezi yapılacak. TEİAŞ indirme merkezlerinin yapımını yatırım programına aldı" dedi.

 

Elektrik faturalarındaki bedellerin kendileriyle ilgili olmadığını da belirten Kazazoğlu, "Vatandaşlar bu konuyu yanlış biliyor. Elektriğin 1 kuruş veya 100 kuruş yapılmasını EPDK belirlemektedir. Elektrik fiyatı, kesme açma bedeli ve hangi bedel olursa olsun o bedel EPDK tarafından tespit edilip yönetmelikle yayımlanan bedeldir. Biz onun dışında vatandaştan bir kuruş almamız mümkün değil" diye konuştu.

 

Kazazoğlu, 2015 yılında bölgesel elektrik tarifesine geçileceğini ifade ederek, kayıp-kaçak oranlarının da bölgelere göre olacağını, faturalara yansıyan oranların bölgelerin kayıp kaçak oranlarına göre düzenleneceğini belirtti.