A Haber'in sevilen gezi programı Seyahatname'nin Nevşehir bölümünde ekibi, Türkiye'nin mıknatıs adamı lakaplı Halis Ateş'in konuğu oldu. Vücudundaki biyoenerjiyle metalleri üzerine çeken ateş, yeteneğini sizler için sergiledi.

Mıknatıs adam' şaşırtıyor
Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşayan ve 'mıknatıs adam' olarak bilinen 51 yaşındaki Halis Ateş, vücuduna tatlı ve yemek kaşıkları, tencere, cam ve cep telefonu yapıştırıyor

Emekli işçi Halis Ateş, geçen yıl vücuduna 75 metal kaşık yapıştırarak dünya rekoru da kırdığını, ulusal kanalların şov programlarında gösteri yaptığını söyledi.

Vücuduna kaşıkların yanı sıra ütü, tencere, cep telefonu, kül tablası gibi eşyaları yapıştırarak şov yapan Halis Ateş, kendisinde biyoenerji olduğunun Amerikalı doktorlar tarafından söylendiğini ve etrafındaki insanların kendisine ’mıknatıs adam’ lakabı taktığını anlattı.

Halis Ateş Kimdir?
1962 yılında Yozgat iline bağlı Çayıralan ilçesinin Konuklar kasabasında doğdu. Genç yaşlarda hastalandığı için gittiği doktorda muayene sırasında steteskopun vücuduna yapışması üzerine doktorun da tavsiyesi ve yardımı ile yapılan araştırmalar sonucu vücudunda yüksek miktarda Bioenerji olduğunu öğrendi.

Aslında bu durumun atalarında da var olduğunu bu incelemeler sırasında büyüklerinden öğrendi. Vücudunda Bioenerji olduğunu öğrenen Hali Ateş çeşitli kaynaklardan Bioenerji üzerine araştırmalar yaptı, uzmanlara giderek bilgi aldı. Şu an Nevşehir ili Avanos ilçesinde Alaaddin mahallesinde yaşamını sürdüren Halis Ateş, Allah vergisi özelliğini insanların yararı için kullanmaya devam ediyor.